Διαχείριση Θυμού στα Παιδιά και στους Έφηβους

Ο θυμός είναι ένα πολύπλευρο συναίσθημα το οποίο περιλαμβάνει ενόχληση, απογοήτευση, δυσαρέσκεια και εκνευρισμό. Όπως και οι ενήλικες έτσι και τα παιδιά αισθάνονται θυμό. Ο θυμός πηγάζει κυρίως από εξωτερικά ερεθίσματα, αλλά και από ανησυχία για τα προσωπικά μας προβλήματα.

Αγχωμένοι Γονείς, Αγχωμένα Παιδιά. Αποτελεσματικοί Τρόποι Διαχείρισης Γονεϊκού Άγχους.

Η γονεϊκότητα θεωρείται μια κατάσταση που προκαλεί αρκετό άγχος και ανησυχία στους γονείς και προσδίδει μια αίσθηση απώλειας ελέγχου καταστάσεων. Συχνά οι γονείς νιώθουν σαν να βρίσκονται στον «αυτόματο πιλότο» και δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στους διάφορους ρόλους και απαιτήσεις της καθημερινότητας. Η ανατροφή των παιδιών παρομοιάζεται από πολλούς ως μαραθώνιος, που δεν είναι απλά 100 μέτρα και θέλει μεγάλες αντοχές.

Τα Σχολεία Ανοίγουν - Το Bullying Έρχεται.

Με τον όρο σχολικός εκφοβισμός (bullying) αναφερόμαστε συνήθως στην έκφραση επιθετικής συμπεριφοράς, η οποία χαρακτηρίζεται συνήθως ως σκόπιμη, επώδυνη και επαναλαμβανόμενη που στόχο έχει να βλάψει, να εκφοβίσει, να κυριαρχήσει, να παρενοχλήσει και να ασκήσει εξουσία πάνω στον άλλο. Η συμπεριφορά αυτή γίνεται είτε από ένα άτομο, είτε από μια ομάδα προς ένα άλλο άτομο και χαρακτηρίζεται ως άδικη πολλές φορές από το θύμα, το οποίο είναι πιο αδύναμο.

Η «μαγική λέξη» και τα λάθη του παρελθόντος

Έχεις σκεφτεί ποτέ πως ένα από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνουμε από παιδιά είναι η χρήση της λέξης συγγνώμη; Η απόκτηση της ικανότητας χρήσης της απολογίας είναι ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο που τα παιδιά καλούνται να διαχειριστούν. Η συγγνώμη είναι ένα έτοιμο και αποτελεσματικό μέσο γι’ αυτά, που μπορεί να τερματίσει τις διαμάχες και να φτιάξει τις σχέσεις τους. Γενικά, οι απολογίες είναι ένα αξιοσημείωτο γλωσσικό και κοινωνικό εργαλείο.

Ερευνητικό Πρόγραμμα EMPOWER: Εκμοντερνισμός του Συστήματος Ηλεκτρικής Ισχύος στην Κύπρο

Το ερευνητικό πρόγραμμα EMPOWER προωθεί την πράσινη και ψηφιακή ανάπτυξη των συστημάτων ηλεκτρικής ισχύος, κάτι που αποτελεί ένα από τους κύριους στόχους της Ευρώπης, της Κύπρου και του ερευνητικού κέντρου ΚΟΙΟΣ. Το EMPOWER για τον σκοπό αυτό εστιάζει στην ανάπτυξη έξυπνων συστημάτων ηλεκτρικής ισχύος, εφαρμόζοντας καινοτόμες ιδέες.

Σελίδα 1 από 7

© 2022 EDON. All Rights Reserved.