Παιδικό Κίνημα

 

Τα ΕΔΟΝόπουλα είναι το παιδικό τμήμα της ΕΔΟΝ. Στις ομάδες μας συμμετέχουν παιδιά ηλικίας 6-12 χρόνων.

Το Παγκύπριο Κίνημα ΕΔΟΝοπούλων στοχεύει στη δημιουργία ατόμων με πολύπλευρη προσωπικότητα, που αμφισβητούν, που διεκδικούν, που δεν συμβιβάζονται.

Έχει ως στόχο να διαπαιδαγωγήσει τα παιδιά με τα πανανθρώπινα ιδανικά της ειρήνης, αλληλεγγύης, ελευθερίας, δικαιοσύνης. Παράλληλα έχει σαν βασικό στόχο την γνωριμία και γνώση της ιστορίας, των αγώνων και θυσιών του λαϊκού κινήματος αλλά και ζητήματα που αφορούν το πολιτισμό, τις τέχνες, τον αθλητισμό κ.α.

Η δραστηριότητά μας είναι πολύπλευρη και  αναπτύσσει τη δράση των ίδιων των παιδιών, τα οποία λειτουργούν δημοκρατικά ως ισότιμα μέλη στις ομάδες τους μαθαίνοντας να συζητούν, να προβληματίζονται, να συμμετέχουν.

Το Παιδικό Κίνημα λειτουργεί σε εβδομαδιαία βάση στα Τοπικά Κινήματα που βρίσκονται σε διάφορες κοινότητες και χωριά σε όλες τις επαρχίες. Παράλληλα τα παιδιά συμμετέχουν σε πολλές εκδηλώσεις και δραστηριότητες του κινήματος όπως είναι εκδρομές, κατασκηνώσεις, επιμορφωτικά παιγνίδια, κυνήγι θησαυρού, δενδροφυτεύσεις, θεατρικές παραστάσεις, ανθεστήρια, καρναβάλια, φεστιβάλ παιδιού και πολλά άλλα!

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.