80 χρόνια ΑΟΝ – ΕΔΟΝ

Το 2024 αποτελεί χρονιά ορόσημο για το προοδευτικό κίνημα νεολαίας στον τόπο μας, αφού συμπληρώνονται 80 χρόνια από την ίδρυση της Ανορθωτικής Οργάνωσης Νεολαίας (ΑΟΝ) που στην συνέχεια, 65 χρόνια πριν έδωσε την σκυτάλη των αγώνων στην Ενιαία Δημοκρατική Οργάνωση Νεολαίας, την ΕΔΟΝ.

Η ΕΔΟΝ για την επέτειο δολοφονίας των Καβάζογλου, Μισιαούλη

Σαν σήμερα, 59 χρόνια πριν, δολοφονήθηκαν άνανδρα ο Ντερβίς Αλί Καβάζογλου και ο Κώστας Μισιαούλης. Ήταν και οι δύο στελέχη του ΑΚΕΛ αλλά και της ΠΕΟ. Ως περήφανα μέλη του Λαϊκού Κινήματος μετέφεραν το μήνυμα του κοινού αγώνα ενάντια στον εθνικισμό και ενάντια στα συνωμοτικά σχέδια του ιμπεριαλισμού κατά της Κύπρου.

Κάλεσμα ΕΔΟΝ προς τη νεολαία για συμμετοχή στην Αντιφασιστική Πορεία Νεολαίας

Καλούμε την κυπριακή νεολαία να συμμετέχει μαζικά στην αντιφασιστική πορεία, στις εκδηλώσεις που θα γίνουν σε όλες τις επαρχίες το επόμενο διάστημα, καθώς και στις εκδηλώσεις που οργανώνει το ΑΚΕΛ, ώστε να στείλουμε ηχηρό μήνυμα επαναπροσέγγισης, λύσης, απελευθέρωσης και επανένωσης της πατρίδας μας.

Η ΕΔΟΝ στηρίζει την εκδήλωση διαμαρτυρίας του Παγκ. Συμβουλίου Ειρήνης για την ανθρωπιστική καταστροφή που απειλεί τον άμαχο πληθυσμό της Παλαιστίνης

Η #ΕΔΟΝ στηρίζει την εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης - Kıbrıs Barış Konseyi (ΠΣΕ) την Παρασκευή, 29 Μαρτίου και ώρα 17:30 στην πλατεία Ελευθερίας, για την εξάπλωση του λιμού και την ανθρωπιστική καταστροφή που απειλεί τον άμαχο πληθυσμό, ως αποτέλεσμα της θηριωδίας που συντελείται από το κράτος του Ισραήλ στη Γάζα.

Σελίδα 1 από 4

© 2024 EDON. All Rights Reserved.