Πώς θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε την εμπειρία του ελληνικού κινήματος στην Παιδεία

Ο προσυνεδριακός διάλογος της Οργάνωσης προσφέρεται για γόνιμο προβληματισμό και συγκέντρωση της εμπειρίας και των διαφορετικών εκτιμήσεων που κάθε σύντροφος έχει μέσα από την εμπλοκή του σε διαφορετικούς τομείς δουλειάς και πεδία δράσης της ΕΔΟΝ. Τα στελέχη της τοπικής οργάνωσης μας στην Αθήνα αλλά και στις άλλες τοπικές της Ελλάδας, που ανήκουν στο φοιτητικό τμήμα, είχαν τους τελευταίους μήνες την εμπειρία της παρακολούθησης ή της ενεργούς συμμετοχής στο κίνημα της Παιδείας που ξεδιπλώθηκε στην Ελλάδα.

Ναι, στους νέους που ξέρουν να αγωνίζονται,  που ξέρουν να ονειρεύονται

Ζούμε σε μια εποχή του βολέματος, του ατομικισμού, που βολεύει τους λίγους,  το εγώ∙ σε μια χρονική περίοδο που τρέφει την απάθεια, τον αποπροσανατολισμό, την απολιτικοποίηση. Τα αρνητικά αυτά φαινόμενα αντικατοπτρίζονται κυρίως στο πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας, τους νέους. Οι τελευταίοι σε αρκετές περιπτώσεις αφήνονται να παρασυρθούν από τα όσα ανάξια λόγου διαδραματίζονται. Ενδίδουν στις απολαύσεις του δικού τους μικρόκοσμου και έχουν την ανάγκη των ψεύτικων παραδείσων που τους πλασάρονται από τους διάφορους επιτήδειους.

Η ΕΔΟΝ και ο ρόλος της στο διεθνές σκηνικό

«Μια φορά και ένα καιρό υπήρχε μια μεγάλη χώρα, γεμάτη μικρά και πολλά παράξενα ανθρωπάκια. Βασιλιάς αυτής της χώρας ήτανε κάποιος που έφερνε λίγο άνθρωπος, λίγο πίθηκος και λίγο βλάκας. Αλλά ως αυτοκράτορας που ήτανε, είχε τους συμβούλους του, που τον βοηθούσαν να σκέφτεται λίγο και τότε αυτός με την σειρά του επειδή αγαπούσε πολύ τους υπηκόους του, τους προστάτευε από οποιονδήποτε ήθελε να τους κάνει κακό και φρόντιζε να μην τους λείψει τίποτα. Μέχρι και στην άλλη άκρη του κόσμου πήγαινε να τους φέρει δώρα και άλλα αξεσουάρ.

ΕΔΟΝ: Οργανωμένη πάλη της νεολαίας και κάποιοι προβληματισμοί

Ζούμε στον καπιταλισμό. Σε μια κοινωνία που προάγει και αναπαράγει σε μας τους νέους τον ατομικισμό, την αλλοτροίωση και την απαξίωση της πολιτικής ζωής. Αντιμετωπίζουμε καθημερινά συμπεριφορές και αντιλήψεις που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Το ίδιο το σύστημα μέσα από τους κεφαλαιοκράτες και τους εντολοδόχους τους – τους λογής λογής πολιτικάντηδες του νεοφιλελευθερισμού – προωθούν ασταμάτητα μέσω κάθε δυνατής μεθόδου, την αποπολιτικοποίηση ιδιαίτερα στη νεολαία. Κι αυτό γιατί η νεολαία είναι το μέλλον. 

Σελίδα 1 από 2

© 2024 EDON. All Rights Reserved.