Φίλτρα ομορφιάς και Ψυχική Υγεία

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να επηρεάσουν τα πάντα στη ζωή μας, από τις επιλογές αγορών, μέχρι την αντίληψη της ομορφιάς. Ήταν και είναι σύνηθες, τα άτομα να συγκρίνουν την εμφάνισή τους με «τέλειες» εικόνες διασημοτήτων και συνομήλικων. Σήμερα όμως, εκτός από αυτό, οι άνθρωποι κρίνουν τον εαυτό τους έναντι των φιλτραρισμένων selfie τους. Αυτή η συνεχής σύγκριση μπορεί να διαβρώσει τη θετική εικόνα του σώματος και την αυτοεκτίμηση.

Ενεργειακή φτώχεια: Εφιάλτης για την κοινωνία

Ακρίβεια και πληθωρισμός στα ύψη, ψηλά κτήρια – ακριβά ενοίκια, ακριβά καύσιμα κίνησης, ακριβοί λογαριασμοί και ανεργία. Μερικά παραδείγματα από την πληθώρα προβλημάτων που ταλανίζουν τους Κύπριους πολίτες και δη τους νέους και τις νέες. Αυτούς οι οποίοι τώρα κάνουν το ξεκίνημα τους, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Αυτούς που διεκδικούν τα αυτονόητα: δικαίωμα στη στέγη και στη ζωή, μια εργασία αξιοπρεπής, χωρίς εκμετάλλευση αλλά με δικαιώματα. Είτε έχουν ολοκληρώσει, είτε όχι την τριτοβάθμια εκπαίδευση, που ακόμα κι αυτό το δικαίωμα το στερούνται λόγω των σύγχρονων αναγκών και εμποδίων που τους επιβάλει το απάνθρωπο και εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα.

 Συνέντευξη Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ:  Δρώντας στο σήμερα, κτίζουμε την προοπτική για το αύριο

Στις 26 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί το Καταστατικό Συνέδριο του ΑΚΕΛ. Το Συνέδριο πραγματοποιείται με το βλέμμα στο μέλλον, έχοντας ως στόχο την ανανέωση, τον εκσυγχρονισμό, την εμβάθυνση της εσωκομματικής δημοκρατίας και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας στην παρέμβαση του Κόμματος στη δημόσια ζωή. Η διεξαγωγή του Συνεδρίου θα αποτελέσει ορόσημο στην 97χρονη ιστορία του ΑΚΕΛ, αφού μέσα από τη συλλογική σκέψη του κομματικού συνόλου και τις συλλογικές αποφάσεις που αναμένεται να ληφθούν, το Κόμμα θα μπει σε μια νέα εποχή. Ενόψει του Συνεδρίου, ο Γενικός Γραμματέας του Κόμματος, σύντροφος Στέφανος Στεφάνου, σκιαγραφεί τις βασικές επιδιώξεις του ΑΚΕΛ και τον οδικό χάρτη του Συνεδρίου και μιλά για το μέλλον του Κόμματος, με ορίζοντα τα 100 χρόνια από την ίδρυση του.

 Η αντίσταση στην Χούντα και η εξέγερση του Πολυτεχνείου μέσα από τα τραγούδια

Μέσα σε δύσκολες συνθήκες και χρονικές στιγμές, γεννιέται πάντα η έμπνευση για σπουδαία τραγούδια. Έτσι και τα τραγούδια που αντικατοπτρίζουν την αντίσταση και τον αγώνα που έδωσε ο λαός κατά την περίοδο της Χούντας και την ίδια την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβρη του 1973, αποτελούν μοναδικό και υπέροχο παράδειγμα δημιουργίας σε δύσκολους καιρούς. Μέσα σε τέτοιες σκοτεινές μέρες άνθισαν οι τέχνες, όπως η μουσική και η ποίηση, που γέμιζαν την ανθρώπινη ψυχή με δύναμη και ελπίδα. Η απαγόρευση και η λογοκρισία που επικρατούσε, δεν κατάφερε να σταθεί τροχοπέδη στην δημιουργία ποικίλων επαναστατικών τραγουδιών που επέφεραν το ξύπνημα του κόσμου από το λήθαργο.

Σελίδα 1 από 129

© 2023 EDON. All Rights Reserved.