Η ΕΔΟΝ για τις μαζικές κινητοποιήσεις στη Σρι Λάνκα

Η ΕΔΟΝ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στη Σοσιαλιστική Ένωση Νέων Σρι Λάνκα και στον αγωνιζόμενο λαό της χώρας, για τον αγώνα τον οποίο δίνει τις τελευταίες μέρες με μαζικές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις.

Η Σρι Λάνκα αντιμετωπίζει τη χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών, ως αποτέλεσμα της πτώσης του συναλλάγματος και του πλήγματος του τουρισμού λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η καπιταλιστική κρίση έφερε το λαό της Σρι Λάνκα αντιμέτωπο με τον πληθωρισμό και με την έλλειψη βασικών αγαθών όπως τρόφιμα, βενζίνη, υγραέριο, φάρμακα και ηλεκτρισμό, με αποτέλεσμα τη φτωχοποίηση. Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της διεφθαρμένης κυβέρνησης του Gotabaya Rajapaksa οδήγησαν χιλιάδες κόσμου στους δρόμους με αίτημα την παραίτηση του προέδρου και της οικογένειας του, οι οποίοι κάνουν κατάχρηση της εξουσίας τους και προσπαθούν να υποθηκεύσουν τη χώρα και το λαό στις επιβουλές του Δ.Ν.Τ.

Το Γραφείο Διεθνών Σχέσεων της ΕΔΟΝ επικοινώνησε σήμερα με τη Σοσιαλιστική Ένωση Νέων Σρι Λάνκα η οποία και ηγείται των μαζικών κινητοποιήσεων, μεταφέροντας την αλληλεγγύη της Οργάνωσης στον αγώνα τους, όπως και τα συγχαρητήριά της για τη θετική τροπή που φαίνεται να παίρνουν οι εξελίξεις.

Ως ΕΔΟΝ παραμένουμε σταθερά αλληλέγγυοι με κάθε λαό ο οποίος αγωνίζεται ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα, την καταπίεση και την ανισότητα, ενάντια στα αυταρχικά καθεστώτα και στις επιβολές του ιμπεριαλισμού.

 

Γραφείο Διεθνών Σχέσεων του Κ.Σ. της ΕΔΟΝ

13 Απριλίου 2022

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.