Μήνυμα αλληλεγγύης ΕΔΟΝ προς την ΚΝΕ και το ελληνικό εργατικό κίνημα

Αγαπητοί σύντροφοι,

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ καταδικάζει τη βίαιη και απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης κατά την προηγούμενη εβδομάδα, όπως και τις αναίτιες συλλήψεις διαδηλωτών.

Ενώ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας το εργατικό κίνημα με μαζικές κινητοποιήσεις καταδίκαζε τον πόλεμο και απαιτούσε τη μη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ, η Κυβέρνηση επέλεξε να στείλει τις δυνάμεις καταστολής για να σιγάσουν τη φωνή των διαδηλωτών. Σημειώνουμε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ανάμεσα στους 8 προσαχθέντες, είναι μέλη της ηγεσίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, του Κεντρικού Συμβουλίου της Κομμουνιστικής Νεολαίας, όπως και δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη», για τους οποίους και έχει οριστεί δίκη για τις 15 Ιουνίου.

Ως ΕΔΟΝ εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην ΚΝΕ, το ΚΚΕ και σε ολόκληρο το ελληνικό εργατικό κίνημα που, παρά τις απειλές και την αστυνομοκρατία, εξακολουθεί να αγωνίζεται για τη μη εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Εκφράζουμε επίσης την ετοιμότητα να προσφέρουμε κάθε δυνατή βοήθεια στις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τις ημέρες της δίκης των 8 συναγωνιστών.

 

Γραφείο Διεθνών Σχέσεων του Κ.Σ. της ΕΔΟΝ

12 Απριλίου 2022

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.