Το 34ο Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ έρχεται!

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ, στην 3η του σύνοδο αποφάσισε τη διοργάνωση του 34ου Παγκύπριου Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών (ΠΦΝΦ) της ΕΔΟΝ.

Στις 6, 7 και 8 Ιουλίου, στην τάφρο της Πύλης Αμμοχώστου στη Λευκωσία, θα κτιστεί ξανά η μικρή πολιτεία του πολιτισμού και του εθελοντισμού.

Το 34ο Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί κάτω από το σύνθημα «Με οργάνωση και αγώνα παίρνουμε το μέλλον στα χέρια μας».

Το σύνθημα του 34ου Φεστιβάλ σκιαγραφεί το κάλεσμα που απευθύνει η οργάνωση μας προς τη νέα γενιά. Να οργανωθεί στις γραμμές της Αριστεράς, να αγωνιστεί για όλα όσα έχει ανάγκη να κατακτήσει. Να πάρει, δηλαδή, το μέλλον της στα χέρια της.

Μαζί μας, όπως σε κάθε Φεστιβάλ, θα βρίσκονται οι Τουρκοκύπριοι συμπατριώτες και συναγωνιστές μας. Αναμένεται ακόμη, να παραστούν δεκάδες αντιπρόσωποι από αδελφές μας Οργανώσεις από όλο τον κόσμο.

Στο πολιτιστικό μέρος του 34ου ΠΦΝΦ, θα υπάρχει πλούσιο ζωντανό πρόγραμμα σε τέσσερις σκηνές με πλειάδα σχημάτων και καλλιτεχνών.

  • Η Κεντρική Σκηνή, θα φιλοξενήσει και πάλι, τα σημαντικότερα και πιο επιτυχημένα συγκροτήματα του ελληνικού και του κυπριακού στερεώματος. Το πρόγραμμα θα ξεκινά με κυπριακά και ξένα σχήματα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τρεις μεγάλες συναυλίες.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα ακολουθήσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα.

  • Στη Λαϊκή Σκηνή, θα παρελάσουν μια σειρά από λαϊκά χορευτικά και μουσικά σχήματα, ενισχύοντας την παράδοση και τον πολιτισμό μας.
  • Στην Μπουάτ και φέτος θα αναδειχθούν νεανικά σχήματα, δίνοντας βήμα έκφρασης σε ερασιτεχνικά μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα και καλλιτέχνες.
  • Στον Παιδότοπο, θα υπάρχει ένα ειδικό πρόγραμμα για τους μικρούς μας φίλους, αλλά και διάφορα παιδικά σχήματα.

Κάθε μέρα, ο χώρος του Φεστιβάλ θα γίνεται χώρος ελεύθερης διακίνησης ιδεών και ζύμωσης, μέσω των συζητήσεων, αλλά και των θεματικών κέντρων. Η μικρή Πολιτεία θα αποτελείται από: τη Διεθνούπολη, το Φοιτητικό και Μαθητικό Στέκι, το Στέκι Νέων Εργαζομένων, το περίπτερο της Εφημερίδας «ΝΕΟΛΑΙΑ», το Δικοινοτικό Στέκι, τη Γωνιά Τεχνών, την Αθλητική Γωνιά, τα περίπτερα φιλοξενίας εθελοντικών οργανώσεων, τη Γωνιά Ρομποτικής, τη Γωνιά Λαϊκής Παράδοσης, το περίπτερο Οργανώσου και Εσύ στην ΕΔΟΝ, την Έκθεση Βιβλίου και το Παζαράκι.

Στο χώρο θα λειτουργήσουν τέσσερα θεματικά κέντρα μέσα από τα οποία θα δίνεται η πολιτική μας πρόταση. Τα κέντρα αυτά θα έχουν ως θέμα:

  • Κυπριακό Πρόβλημα – Ο αγώνας για Επανένωση
  • 10 Χρόνια διακυβέρνησης ΔΗΣΥ – Η ανάγκη για αλλαγή
  • Αγώνας για Ισότητα & Ισοτιμία των φύλων
  • 100 χρόνια από την ίδρυση της ΕΣΣΔ. Διδάγματα -εμπειρίες - παρακαταθήκη

Στη δική μας αντίληψη η μουσική, η τέχνη και ο πολιτισμός, ποτέ δεν αποτελούσαν προνόμιο για τους λίγους κι εκλεκτούς, αλλά δικαίωμα για τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά.

Όλα τα πιο πάνω τα οποία θα παρουσιάσουμε στο 34ο Φεστιβάλ, η νέα γενιά και όχι μόνο, έχει τη δυνατότητα να τα παρακολουθήσει στην πολύ χαμηλή τιμή προπώλησης των 20 ευρώ και για τις 3 βραδιές, ενώ για μια βραδιά στην τιμή των 15 ευρώ. Από τα ταμεία εισόδου το εισιτήριο και για τις 3 βραδιές θα πωλείται στην τιμή των 25 ευρώ.

Πληροφορίες για τα σημεία προπώλησης θα ανακοινωθούν αργότερα.

Η αυλαία του 34ου Φεστιβάλ θα ανοίξει με τις πολύμορφες Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις που αρχίζουν στα τέλη του Μάη σε όλη την Κύπρο. Οι οργανώσεις της ΕΔΟΝ έχουν μπει στο ρυθμό του Φεστιβάλ, ετοιμάζουν το πλούσιο πρόγραμμα από τοπικά νεανικά ερασιτεχνικά συγκροτήματα. Το πρόγραμμα των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί προσεχώς.

 

Καλή αντάμωση στο Φεστιβάλ…

 

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.