Κάλεσμα για την Αντιρατσιστική εκδήλωση στις 19/6

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες της έξαρσης ρατσιστικών συμπεριφορών, τόσο στην Κύπρο, όσο και διεθνώς, ως ΕΔΟΝ καλούμε κάθε νέο και νέα να συστρατευθούν μαζί μας στον αγώνα ενάντια στο ρατσισμό.

Οι πρόσφατες εξελίξεις με την παραμέληση από την κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ των αιτητών ασύλου που διαμένουν σε άθλιες συνθήκες στο χώρο προσωρινής υποδοχής στην Πουρνάρα, καθώς επίσης και η δολοφονία του George Floyd από αστυνομικούς στις ΗΠΑ, που προκάλεσε κύμα μαζικών κινητοποιήσεων παγκοσμίως αποδεικνύουν ότι ο θεσμικός ρατσισμός συνεχίζει να είναι πολιτική των συντηρητικών κυβερνήσεων διεθνώς.

H απαράδεκτη στάση των κυβερνώντων έναντι μεταναστών και προσφύγων στην Κύπρο με την απουσία πολιτικών ένταξης, οδηγεί στην γκετοποίηση των ανθρώπων αυτών και στην έξαρση ρατσιστικών συμπεριφορών με πρόσφατο παράδειγμα την «περιπολία» των ΕΛΑΜιτών στη Χλώρακα.

Ως ΕΔΟΝ, θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, για κοινό μέτωπο ξένων και ντόπιων εργαζομένων ενάντια στην εκμετάλλευση της εργοδοσίας, για ανθρώπινες, αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για τους ανθρώπους που προσφυγοποίησαν οι πόλεμοι και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Καλούμε τη νεολαία να δώσει μαζικά το παρόν της στην Αντιρατσιστική εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων που θα διοργανωθεί την Παρασκευή, 19 Ιουνίου, ώρα 18:00 στην πλατεία Ελευθερίας.


Γραφείο Τύπου
Κ.Σ. ΕΔΟΝ

12/6/2020

© 2024 EDON. All Rights Reserved.