Η ΕΔΟΝ για την εκστρατεία του Τμήματος Νέων Εργαζομένων της Οργάνωσης

Το Τμήμα Νέων Εργαζομένων της ΕΔΟΝ, πραγματοποιεί και φέτος την καθιερωμένη εκστρατεία του, αυτή τη χρονιά κάτω από τον τίτλο «Μισθοί, Τιμές και Κέρδη;». Η εκστρατεία πραγματοποιείται από τις 15 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 25 του μήνα.

 

Μέσα από τη φετινή εκστρατεία θέλουμε να καταδείξουμε ότι, σε περιόδους που γίνεται επίκληση στην ανάγκη για θυσίες από όλους, οι θυσίες αυτές γίνονται μόνο στα λόγια από μέρους του κεφαλαίου. Οι εργαζόμενοι διαθέτουν πλέον πληθώρα παραδειγμάτων με πολύ χαρακτηριστικό εκείνο της τελευταίας οικονομικής κρίσης. Ενώ οι μισθοί συμπιέζονται προς τα κάτω, τα εργασιακά δικαιώματα κουτσουρεύονται και οι συνθήκες διαβίωσης του λαού χειροτερεύουν, τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου συνεχίζουν να ανεβαίνουν.

 

Στα πλαίσια της φετινής εκστρατείας, έχουν ήδη ξεκινήσει εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και χώρους συνάθροισης της νεολαίας, για να πραγματοποιηθεί ενημέρωση και να δοθεί σχετικό έντυπο. Παράλληλα, προγραμματίζονται συναντήσεις με αρμόδιους φορείς όπως το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού, τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ και τον Γενικό Γραμματέα της ΠΕΟ. Ακόμα, στις 24 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή διαδικτυακή συζήτηση με τη συμμετοχή του ακαδημαϊκού Ηλία Ιωακείμογλου και του επικεφαλής του ΑΚΕΛ στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, Στέφανου Στεφάνου.

 

Ως ΕΔΟΝ, επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά ότι ο μόνος τρόπος για τους εργαζόμενους να αντισταθούν στις πιέσεις της εργοδοσίας είναι μέσω της συλλογικής και οργανωμένης πάλης στους χώρους δουλειάς τους. Απορρίπτουμε τις λογικές της υποταγής που θέλουν τα εργασιακά δικαιώματα και το ύψος των μισθών να ορίζονται από τις ορέξεις του κεφαλαίου και τις διαθέσεις της εργοδοσίας. Καλούμε τη νεολαία να είναι σε ετοιμότητα για να ανακόψουμε κάθε μελλοντική προσπάθεια επίθεσης στα εισοδήματα και τα δικαιώματα μας!

 

Τμήμα Νέων Εργαζομένων

Κ.Σ. ΕΔΟΝ

15/06/2020

© 2024 EDON. All Rights Reserved.