Η ΕΔΟΝ αλληλέγγυα με τη νεολαία και το λαό της Κούβας

 

Οι μέρες που διανύουμε κάνουν ξεκάθαρο πως ο αγώνας κατά της πανδημίας του κορωνοϊού μπορεί να κερδηθεί μόνο μέσω της διεθνούς συνεργασίας και της αλληλεγγύης. Η πανδημία αυτή πλήττει τη μια χώρα μετά την άλλη και με την πορεία της δείχνει τις αδυναμίες του καπιταλιστικού συστήματος. Μέσα σε αυτή την κατάσταση, ένα μικρό νησί της Καραϊβικής συνεχίζει να κρατά ψηλά τη σημαία της αλληλεγγύης και της φιλίας των λαών. Η Κούβα αντιμετωπίζει το εμπάργκο των ΗΠΑ επί έξι δεκαετίες, κατά τη διάρκεια του οποίου παρήγαγε χιλιάδες γιατρούς και εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και ανέπτυξε θεραπείες και εμβόλια για δεκάδες ασθένειες. Μια μικρή χώρα που στέλνει μπριγάδες γιατρών και εργαζομένων στον τομέα της υγείας, που μεταφέρουν ιατρικά εφόδια για να βοηθήσουν άλλους λαούς κατά τη διάρκεια πανδημιών και φυσικών καταστροφών.

Από την άλλη πλευρά, οι «μεγάλες δυνάμεις» του πλανήτη στέλνουν δεκάδες χιλιάδες βόμβες και στρατιώτες για να σκοτώσουν και να εκμεταλλευτούν άλλες χώρες, ξοδεύοντας δισεκατομμύρια σε πολέμους αντί να χτίσουν συστήματα υγείας για να φροντίσουν τους δικούς τους πολίτες. Είναι οι ίδιες χώρες, που αδυνατούν να εκφράσουν αλληλεγγύη και να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η ΕΔΟΝ, εκφράζει την αλληλεγγύη της προς το λαό της Κούβας ενάντια στον αποκλεισμό των ΗΠΑ. Ο ηρωικός αυτός λαός, παρά τη συκοφαντική προπαγάνδα που εξαπολύεται κατά της Κουβανικής Επανάστασης, έχει αποδείξει σε όλο τον πλανήτη – με τα επιτεύγματα του στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας, του πολιτισμού και της δημοκρατίας – την ποιοτική ανωτερότητα του σοσιαλισμού. Θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη διεθνών πρωτοβουλιών για τη στήριξη του κουβανικού λαού, το παράδειγμα του οποίου δίνει ελπίδα στον αγώνα για την επίτευξη της διεθνούς συνεργασίας, της αλληλεγγύης και της ειρήνης.

 

Γραφείο Διεθνών Σχέσεων

Κ.Σ. ΕΔΟΝ

13/04/2020

 

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.