Η ΕΔΟΝ για την ανάγκη άμεσης εξυγίανσης του κυπριακού ποδοσφαίρου

Ως ΕΔΟΝ επανερχόμαστε στο ζήτημα που αφορά την εξυγίανση του κυπριακού ποδοσφαίρου αφού, οι εξελίξεις είναι συνεχείς και θεωρούμε πως ο κόμπος έφτασε στο κτένι. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για το ότι η σαθρή κατάσταση στο κυπριακό ποδόσφαιρο, υπάρχει (και συντηρείται από συγκεκριμένους κύκλους μάλιστα), εδώ και χρόνια. Εμείς δεν πέφτουμε από τα σύννεφα στο άκουσμα καταγγελιών από παράγοντες διάφορων ομάδων και στις καταγγελίες που προτίθενται να προβούν, στη FIFA και την UEFA, σε αντίθεση με τους Κυβερνώντες και την ηγεσία της ΚΟΠ.

Ας αποφασίσουν επιτέλους οι αρμόδιες αρχές του κράτους να ασχοληθούν με τις πολύ σοβαρές καταγγελίες στις οποίες προέβησαν δυο Προέδροι ομάδων Ποδοσφαίρου, πρώην διαιτητές και πρώην παίχτες και παράγοντες σχετικά με στημένα παιχνίδια και προδιαγεγραμμένες νίκες και πρωταθλήματα.

Ας ασχοληθούν επίσης και με τις δηλώσεις του ΠτΔ που μίλησε για «εγκληματικά στοιχεία» που λυμαίνονται το χώρο του ποδοσφαίρου, όπως επίσης και να εντοπίσουν τους «διεφθαρμένους παράγοντες» που ο ίδιος ανέφερε. Καταγγελίες οι οποίες έχουν γίνει και στο παρελθόν, χωρίς όμως να ασχοληθεί ούτε η Κυβέρνηση, ούτε οι αρμόδιες αρχές, τόσο της ΚΟΠ, όσο και του ΚΟΑ.

Το γεγονός όμως ότι υπάρχει παγκύπρια αναταραχή για το ζήτημα αυτό, στη δική μας αντίληψη, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι οι Κυβερνώντες, η ΚΟΠ και ο ΚΟΑ, είναι διατεθειμένοι να φτάσουν μέχρι το τέλος. Να παρουσιάσουν τους ενόχους των στημένων και των κόκκινων φακέλων, να  καταδείξουν τη διαφθορά και το κατεστημένο που υπάρχει στην ΚΟΠ και την ίδια ώρα να βάλουν πιο υγιείς βάσεις για το κυπριακό πρωτάθλημα. Εκ των πραγμάτων, έχουν πείσει όλους μας για το αντίθετο.

Τίποτα δεν έχει γίνει για τους κόκκινους φακέλους, τίποτα δεν έχει γίνει για τον έλεγχο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, τίποτα δεν έχει γίνει για τον έλεγχο όσων διοικούν την ΚΟΠ, τίποτα δεν έχει γίνει για τον έλεγχο του παράνομου στοιχήματος. Τίποτα δεν έχει γίνει γιατί πολύ απλά δεν έχουν τη θέληση και τη βούληση να προχωρήσουν. Αν διαφωνούν με αυτή μας την εκτίμηση, «Ιδού η Ρόδος».

Δικαιωθήκαμε για ένα πράγμα. Όταν λέγαμε ότι ηθικός αυτουργός της κατάστασης για τη βία στους αθλητικούς χώρους, ήταν και είναι η σαθρή κατάσταση των μεγάλων συμφερόντων και παρασκηνίου που παίζονται στο ποδόσφαιρο, κάποιοι επέμεναν (και επιμένουν) ότι η λύση βρίσκεται στον τρομονόμο, στην καταστολή και στην κάρτα φιλάθλου. Με πραγματική εξυγίανση του κυπριακού ποδοσφαίρου, θα ελαχιστοποιηθεί η ανάγκη ύπαρξης τέτοιων κατασταλτικών μέτρων για τη βία. Εξυγίανση του ποδοσφαίρου, τροποποίηση της νομοθεσίας για τη βία στους αθλητικούς χώρους, κατάργηση των προνοιών που την καθιστούν τρομονόμο και κατάργηση της κάρτας φιλάθλου. Με αυτόν τον τρόπο θα έρθουν καλύτερες μέρες στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Αθλητικό Γραφείο
Κ.Σ. ΕΔΟΝ

30/01/2020

© 2024 EDON. All Rights Reserved.