Η ΕΔΟΝ για το μνημόσυνο του ολετήρα της Κύπρου Γρίβα

Πραγματοποιήθηκε και φέτος το μνημόσυνο του Γεώργιου Γρίβα Διγενή. Του ολετήρα και προδότη της Κύπρου. Η δράση του στην περιβόητη τρομοκρατική οργάνωση «Χ» στην Ελλάδα, η αντικομμουνιστική του υστερία και η ίδρυση της παραστρατιωτικής και παράνομης οργάνωσης ΕΟΚΑ Β’ συνθέτουν τον απολογισμό της ζωής του. Πέραν πάσης αμφιβολίας η δράση του κρίνεται ως προδοτική και εγκληματική. Αρκεί να αναλογιστούμε ότι η ΕΟΚΑ Β’ με τις ιμπεριαλιστικές ευλογίες του ΝΑΤΟ και της Χούντας των Αθηνών, υλοποίησαν τους σχεδιασμούς για διαμελισμό της Κύπρου πραγματοποιώντας το πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου 1974, ανοίγοντας την κερκόπορτα λίγες μέρες μετά στον Αττίλα. Ακόμα και στις μέρες της ΕΟΚΑ την περίοδο 1955-59, φρόντισε με τους μασκοφόρους του να προβεί σε δολοφονίες κομμουνιστών βαφτίζοντας τους «προδότες».


Φέτος, για άλλη μια χρονιά, σύσσωμος ο ΔΗΣΥ και η κυβέρνηση Αναστασιάδη, μαζί με το ΕΛΑΜ και τον υπόλοιπο εθνικιστικό συρφετό της Κύπρου, τίμησαν με κλάδους ελαίας τον «ήρωα» Γρίβα, ασελγώντας ξανά εις βάρος της ιστορικής μνήμης του λαού μας. Μέσα από ένα εθνικιστικό παραλήρημα, αδιαφορώντας παντελώς για τη στασιμότητα που υπάρχει στις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, αλλά και για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Για ακόμα μια φορά επέλεξαν  να συμμετάσχουν στο μνημόσυνο με λάβαρα της ΝΕΔΗΣΥ και της ΜΑ.ΚΙ., παρελαύνοντας με φωτογραφίες του Γρίβα. Την ίδια ώρα που ως ΕΔΟΝ μαζί με τους τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας βροντοφωνάζαμε από την ψηλότερη κορυφή της Κύπρου «Κανένας συμβιβασμός με τη διχοτόμηση!», η κυβέρνηση, ο ΔΗΣΥ και το ΕΛΑΜ  δαφνοστεφάνωναν τον πρωτεργάτη της διχοτόμησης.


Έτσι συνεχίζουν να δείχνουν ξεκάθαρα την αλλοπρόσαλλη στάση τους στο Κυπριακό. Είναι καιρός εκεί στο ΔΗΣΥ να επιλέξουν αν τελικά επιθυμούν, όπως δηλώνουν άλλωστε επιφυλακτικά, λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και ειρηνική συμβίωση με τους τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας ή αν θα συνεχίσουν τη διαιώνιση του σοβινισμού και της ενωσιολογίας, χύνοντας νερό στο μύλο της διχοτόμησης και ολοκληρώνοντας τα σχέδια του ιμπεριαλισμού για την Κύπρο.


Ως ΕΔΟΝ, τονίζουμε για ακόμα μια φορά πως η θέληση για λύση του Κυπριακού, για απελευθέρωση κι επανένωση του τόπου και του λαού μας, αποδεικνύεται από το σεβασμό στην ιστορική αλήθεια και όχι τις εθνικιστικές εξάρσεις και την παραχάραξη της. Τέλος, καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να δημιουργεί «ψευδαισθήσεις» για θωράκιση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Καλούμε τον πρόεδρο Αναστασιάδη να αναλάβει τέτοιες πρωτοβουλίες οι οποίες θα οδηγήσουν σε επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

 

Γραφείο Τύπου
Κ.Σ. ΕΔΟΝ

26/01/2020

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.