Κάλεσμα ΕΔΟΝ για Παγκύπρια εκδρομή στο Τρόοδος

Στις 26 Ιανουαρίου 2020, η καρδιά της νεολαίας θα κτυπά για ακόμα μια φορά στο Τρόοδος. Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι θα ανταμώσουμε ξανά για 61η χρονιά στην εκδρομή της ΕΔΟΝ στο Τρόοδος. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί σε μια περίοδο που παραμένει εκρηκτική η κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, η επιθετικότητα της Τουρκίας και η στασιμότητα στο Κυπριακό, ενισχύουν τη σημασία της δράσης των φιλειρηνικών, αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων του τόπου.

Ως νεολαία δεν βολευόμαστε με τη στασιμότητα στο Κυπριακό και τη διαιώνιση της παρούσας κατάστασης. Δεν βολευόμαστε με τη διχοτόμηση, δεν βολευόμαστε με τη λύση δύο κρατών. Ως ΕΔΟΝ καλούμε τη νέα γενιά σε κινητοποίηση και συστράτευση για λύση του Κυπριακού που θα τερματίζει την κατοχή και θα επανενώνει τον τόπο και το λαό μας, μακριά από εγγυήτριες δυνάμεις και ξένους στρατούς.

Για ακόμα μια φορά θα συναντηθούμε στο Τρόοδος και θα βροντοφωνάξουμε ενάντια στους φονιάδες του ΝΑΤΟ που οργάνωσαν και εκτέλεσαν το δίδυμο έγκλημα σε βάρος του νησιού μας και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να αιματοκυλίζουν τους λαούς. Να βροντοφωνάξουμε για να κλείσουν οι στρατιωτικές βάσεις και να διαλυθούν οι επιθετικοί στρατοί. Για αποπυρηνικοποίηση της Μεσογείου και ολόκληρου του κόσμου. Να βροντοφωνάξουμε «ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ».

Στα πλαίσια της Εκδρομής θα προηγηθεί στις 11:00, μεγάλη Αντιιμπεριαλιστική πορεία από την πλατεία Τροόδους προς τις Βρετανικές Βάσεις. Η εκδρομή θα συνεχιστεί στα Πλατάνια στις 12:30 με πολιτικοκαλλιτεχνικό πρόγραμμα. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ συν. Άντρος Κυπριανού.

Την ερχόμενη Κυριακή ας κατακλύσουμε το Τρόοδος, χέρι-χέρι Ε/κ και Τ/κ να φωνάξουμε για το όραμα μας, για λεύτερη, επανενωμένη, ομοσπονδιακή Κύπρο χωρίς ξένους στρατούς και εγγυήσεις.

 

Κ.Σ. ΕΔΟΝ
24/01/2020

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.