Η ΕΔΟΝ για τις εξελίξεις στο χώρο το κυπριακού ποδοσφαίρου

Το κυπριακό ποδόσφαιρο βρίσκεται ίσως στη χειρότερη φάση της ιστορίας του. Η ανακοίνωση της ΚΟΠ για αναβολή όλων των προγραμματισμένων από σήμερα αγώνων των Πρωταθλημάτων της, μετά από απόφαση των διαιτητών για αποχή, απλώς αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα.

Η διαφθορά και η διαπλοκή βασιλεύει στο κυπριακό ποδόσφαιρο εδώ και χρόνια. Όποιος προσπαθήσει να το αρνηθεί, απλά κοροϊδεύει το φίλαθλο κόσμο. Χρονιά με χρονιά, αγωνιστική με αγωνιστική, όλο και περισσότερα σωματεία διαμαρτύρονται για την κατάσταση του κυπριακού ποδοσφαίρου. Οι κόκκινοι φάκελοι πολλαπλασιάζονται χρόνο με το χρόνο, με την κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ, την ηγεσία του ΚΟΑ και της ΚΟΠ να σφυρίζουν αδιάφορα.

Βέβαια είναι οι ίδιοι, που φέρουν και την «ιστορική επιτυχία» της απομάκρυνσης μεγάλης μερίδας του φίλαθλου κόσμου από τα γήπεδα με την εφαρμογή του «Τρομονόμου», για τα αποτελέσματα του οποίου, και πάλι, σφυρίζουν αδιάφορα.

Ως ΕΔΟΝ, δεν τρέφουμε αυταπάτες για το αν οι αρμόδιοι ενδιαφέρονται να λύσουν τα προβλήματα του κυπριακού ποδοσφαίρου και να χτυπήσουν τη διαπλοκή μέσα σ’ αυτό. Και κατά τη δική μας αντίληψη, ούτε κανένας άλλος αντικειμενικός θεατής των όσων συμβαίνουν, αναμένει από αυτή την κυβέρνηση την οποιαδήποτε διορθωτική πράξη. Οι ψεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι «Δεσμεύσεις» προηγούμενων χρόνων σε επανάληψη και γνωρίζουν πολύ καλά όλοι τη βαρύτητα του ρήματος «Δεσμεύομαι» στην Κύπρο του 2020.

Αθλητικό Γραφείο
Κ.Σ. ΕΔΟΝ

17/01/2020

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.