Η ΕΔΟΝ Αμμοχώστου απαντά στο νεοναζιστικό ΕΛΑΜ

Ως ΕΔΟΝ Αμμοχώστου για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, στο πλαίσιο της κοινωνικής μας προσφοράς, δημιουργήσαμε ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ επιδαπέδια παιχνίδια στην παραλία Μακένζυ τον περασμένο Ιούνιο, δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να συνεχίσουν να περνούν ωραία και δημιουργικά το χρόνο τους και στην προσπάθεια εξωραϊσμού της πόλης που μας φιλοξενεί εδώ και 45 χρόνια. Ο εθελοντισμός για εμάς είναι βασικός πυλώνας της κοσμοθεωρίας μας, συστατικό που πρέπει να διέπει τον κάθε άνθρωπο και με αυτό προσπαθούμε να γαλουχήσουμε τα μέλη μας, αλλά και να το προωθήσουμε στην κοινωνία.

Σε σχέση με τους ισχυρισμούς του εκπροσώπου του νεοναζιστικού ΕΛΑΜ Γεάδη Γεάδη στην χθεσινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Alpha θέλουμε να αναφέρουμε τα εξής:

·      Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, ως ΕΔΟΝ με εθελοντική εργασία μελών και φίλων της Οργάνωσης, ζωγραφίσαμε στον πεζόδρομο της Παραλίας Mακένζι παιχνίδια για την απασχόληση των παιδιών.

·      Κάθε χρόνο η Οργάνωση μας απευθύνεται στο Δήμο Λάρνακας για την παραχώρηση των υλικών που απαιτούνται για τις ζωγραφιές και τα παιχνίδια. Η χορηγία των υλικών για τέτοιες δράσεις είναι κοινή πρακτική. Σε αντίστοιχες περιπτώσεις, ζητείται η παραχώρηση δέντρων για εκστρατείες δεντροφύτευσης σε κοινότητες ή τα υλικά που χρειάζονται για εκστρατείες καθαριότητας παραλιών.

·      Όπως όλοι γνωρίζουν υπάρχει ουσιώδης διαφορά στην έννοια της εθελοντικής εργασίας και τη φιλανθρωπία. Αν δεν την αντιλαμβάνεται το ΕΛΑΜ, δεν είναι κάτι για το οποίο μπορούμε να βοηθήσουμε.

·      Όσον αφορά στις ιδέες και στη δράση μεταξύ της Αριστεράς και του νεοναζιστικού μορφώματος, υπάρχει άβυσσος. Ως ΕΔΟΝ, αναπτύσσουμε καθημερινά δεκάδες δράσεις εθελοντικής εργασίας, κοινωνικής αλληλεγγύης, παρεμβάσεις για τα προβλήματα της νέας γενιάς ανεξαρτήτως φύλου, εθνικότητας και θρησκεύματος, την ίδια ώρα που το ΕΛΑΜ διαφημίζει ότι μοιράζει μπουφάν μόνο σε Ελληνόπουλα και όταν ξεσπά ο σάλος ντρέπονται να παραδεχθούν το ρατσισμό τους.

 
Εμείς, ως ΕΔΟΝ Αμμοχώστου, τονίζουμε πως θα συνεχίσουμε την κοινωνική μας δράση και παρέμβαση, τόσο στην Ελεύθερη Περιοχή Αμμοχώστου, όσο και στην πόλη της Λάρνακας, καθώς θεωρούμε πως τέτοιες δράσεις ομορφαίνουν τις πόλεις.

 

Ε.Σ ΕΔΟΝ Αμμοχώστου

19/09/2019


© 2024 EDON. All Rights Reserved.