Η ΕΔΟΝ για την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης


Η 21η Σεπτεμβρίου έχει οριστεί από τα Ηνωμένα Έθνη ως η Διεθνής Ημέρα Ειρήνης. Με αφορμή την επέτειο αυτή, η ΕΔΟΝ επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την προσήλωση της στα ιδανικά της ειρήνης, της ελευθερίας των λαών και του διεθνισμού. Μπορεί να πέρασαν ήδη πέραν των εφτά δεκαετιών από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά η απειλή της καταστροφής και της οδύνης του πολέμου κρέμεται ακόμα πάνω από τα κεφάλια των λαών, αφού οι αιτίες που τον προκαλούν είναι ακόμα ζωντανές.

Μπορεί στις μέρες μας να μην βιώνουμε ένα γενικευμένο, παγκόσμιο πόλεμο, όμως η αυξανόμενη επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού δεν σταματά να αιματοκυλίζει τους λαούς απ’ άκρη σ’ άκρη του πλανήτη. Η δίψα των ιμπεριαλιστών για έλεγχο των αγορών, των φυσικών πόρων και των δρόμων ενέργειας, οδηγεί σε περαιτέρω πολιτικές, οικονομικές, καθώς και στρατιωτικές συγκρούσεις. Ενώ οι επιχειρήσεις αποσταθεροποίησης, οι επιθετικοί πόλεμοι και η επαναχάραξη των συνόρων ολοένα και αυξάνονται, η δική μας γειτονιά παραμένει στο επίκεντρο φέρνοντας την ανθρωπότητα μπροστά σε μια άνευ προηγουμένου προσφυγική κρίση.

Η παγκόσμια και διαρκής ειρήνη παραμένει για εμάς βασικό ζητούμενο και πρωταρχικός στόχος. Η επί 45 χρόνια συνεχιζόμενη κατοχή, διατηρεί ανολοκλήρωτο το όραμα για Κύπρο ελεύθερη, επανενωμένη, ειρηνική, ανεξάρτητη και αποστρατιωτικοποιημένη, όπου ο λαός μας θα ζει αδελφωμένος και μαζί θα χτίζει το μέλλον του.

Εξ αφορμής της σημερινής επετείου, η ΕΔΟΝ καλεί όλους τους Ε/κ και Τ/κ νέους να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα για επανένωση και ειρήνη στον τόπο μας. Παράλληλα, ως ΕΔΟΝ εκφράζουμε για ακόμα μια φορά την αλληλεγγύη και τη στήριξη μας σε όλους τους αγωνιζόμενους λαούς που μάχονται για την ειρήνη στο δικό τους τόπο. Πιστεύουμε ακράδαντα πως η επικράτηση διαρκούς παγκόσμιας ειρήνης μπορεί να έρθει μόνο με την κοινή πάλη των λαών και την ολοκληρωτική ήττα του ιμπεριαλισμού.


Γραφείο Διεθνών Σχέσεων
Κ.Σ. ΕΔΟΝ

20/9/2019

20/9/2019

© 2024 EDON. All Rights Reserved.