Η ΕΔΟΝ για την έναρξη του παγκύπριου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου και τον τρομονόμο στον αθλητισμό

Με αφορμή την έναρξη του παγκύπριου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, η ΕΔΟΝ ευελπιστεί όπως διεξαχθεί ένα πρωτάθλημα στα πλαίσια του ευ αγωνίζεσθαι, μακριά από φαινόμενα ξένα προς τον αθλητισμό όπως είναι η διαπλοκή και η διαφθορά, που προκαλούν προκατάληψη και το περί δικαίου αίσθημα του λαού.

Η έναρξη του πρωταθλήματος για άλλη μια φορά επισκιάζεται από γεγονότα που δείχνουν την ανεπάρκεια και τις εμμονές των αρμοδίων για τα θέματα βίας στους αγωνιστικούς χώρους. Ενώ λοιπόν η κυβέρνηση Αναστασιάδη - ΔΗΣΥ επιμένει ετσιθελικά στη συνέχιση εφαρμογής της νομοθεσίας για καταπολέμηση της βίας στους αθλητικούς χώρους ως έχει, πέντε γήπεδα δεν αδειοδοτήθηκαν από την Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων (ΑΑΣ), γιατί δεν πληρούν τα κριτήρια ασφαλείας της ΑΑΣ και της Αστυνομίας. Και όλα αυτά, τέσσερις μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Οι κυβερνώντες επιμένουν στην εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας για την καταπολέμηση της βίας στους αθλητικούς χώρους, γνωρίζοντας ότι σε αρκετές περιπτώσεις δεν μπορεί καν να εφαρμοστεί λόγω της ανεπάρκειας υποδομών των περισσότερων σταδίων στην Κύπρο. Μόνη τους έγνοια, είναι το μαζικό φακέλωμα των φιλάθλων και η εξυπηρέτηση μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων παρά τις αντιδράσεις κομμάτων, οργανώσεων νεολαίας, σωματείων και φιλάθλων.

Η συνέχιση της εφαρμογής του τρομονόμου στον αθλητισμό, εκτός του γεγονότος ότι δεν θα λύσει το κοινωνικό φαινόμενο της βίας και του χουλιγκανισμού, θα οδηγήσει σταδιακά στο μαρασμό των γηπέδων και των πρωταθλημάτων στην Κύπρο. Η περσινή χρονιά ήταν ενδεικτική των αποτελεσμάτων του τρομονόμου στον αθλητισμό, με τις καταθλιπτικές εικόνες από τα άδεια γήπεδα. Ως ΕΔΟΝ, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την τροποποίηση της νομοθεσίας για πρόληψη και καταπολέμηση της βίας στους αγωνιστικούς χώρους και συγκεκριμένα των προνοιών που την καθιστούν τρομονόμο. Τασσόμαστε ξεκάθαρα ενάντια στους στημένους αγώνες, στη βία και στο χουλιγκανισμό και καλούμε την πολιτεία να επενδύσει στη διαφάνεια, στην πρόληψη και στη διαπαιδαγώγηση και όχι στην καταστολή και στο φακέλωμα των φιλάθλων.

Γραφείο Τύπου
Κ.Σ. ΕΔΟΝ

22/8/2019

© 2024 EDON. All Rights Reserved.