Η ΕΔΟΝ για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας

Η 12η Αυγούστου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας το 1990 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Δυστυχώς παρόλες τις βαρύγδουπες διακηρύξεις και τα κολακευτικά σχόλια για τη νεολαία που επαναλαμβάνονται κάθε 12η Αυγούστου δεν έχουν απτά αποτελέσματα στην ποιότητα ζωής των νέων ανά το παγκόσμιο. Εκατομμύρια νέοι σε όλο τον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση στην μόρφωση, στην υγεία και στη στέγαση. Στην Ευρώπη οι πολιτικές που ακολουθεί  ΕΕ και οι κυβερνήσεις προωθούν την εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας και ενισχύουν την επισφάλεια στην εργασία, πολιτικές που πλήττουν πρώτα και κύρια τη νέα γενιά.

Στην Κύπρο, οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ, θέτουν στο στόχαστρο τους νέους (εργαζόμενους, άνεργους, φοιτητές και μαθητές) και τα δικαιώματα τους. Τα εργασιακά δικαιώματα ξηλώνονται, ενώ η παιδεία επιχειρείται να γίνει προνόμιο των λίγων και εκλεκτών αντί αναφαίρετο δικαίωμα ολόκληρου του λαού. Παράλληλα η νεολαία της Κύπρου μαζί με το σύνολο του κυπριακού λαού συνεχίζει να βιώνει τα τετελεσμένα της συνεχιζόμενης κατοχής.

Η απάντηση στις αντιλαϊκές - αντινεανικές πολιτικές είναι ο μαζικός πολιτικός αγώνας. Ως ΕΔΟΝ, θα συνεχίσουμε ακούραστα να αγωνιζόμαστε μέχρι τη μέρα που ο λαός της Κύπρου θα ζει σε συνθήκες ειρήνης, δημοκρατίας και ευημερίας, απαλλαγμένος από την κατοχή, την εκμετάλλευση, τη φτώχεια και την αδικία. Θα συνεχίσουμε να είμαστε μπροστάρηδες στους αγώνες για απελευθέρωση και επανένωση, κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη και σοσιαλισμό.

Γραφείο Τύπου
Κ.Σ. ΕΔΟΝ
11/8/2019

© 2024 EDON. All Rights Reserved.