Η ΕΔΟΝ για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Μόρφου που προκαλούν αποτροπιασμό

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Μόρφου, Νεόφυτου, οι οποίες μόνο αποτροπιασμό μπορούν να προκαλέσουν. Οι δηλώσεις αυτές αναπαράγουν τα στερεότυπα και καλλιεργούν το μίσος έναντι μιας ομάδας συνανθρώπων μας, δυσκολεύοντας την αποδοχή τους από την κοινωνία και θέτοντας εμπόδια στην καθημερινή τους ζωή.

Για την ΕΔΟΝ η διάκριση με βάση το φύλο ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό, ήταν και παραμένει απαράδεκτη. Για εμάς είναι απόλυτα σεβαστό το δικαίωμα ατόμων να επιλέγουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους και κρίνουμε ως απαράδεχτη τη στάση συντηρητικών κύκλων, όπως η ηγεσία της Εκκλησίας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τα ΛΟΑΤΙ άτομα ως περιθωριακά και όχι ως ισότιμα. Για εμάς οι άνθρωποι πρέπει να κρίνονται με βάση την ταξική τους θέση και συνείδηση και όχι στη βάση του φύλου ή του σεξουαλικού προσανατολισμού τους.

Μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του Μητροπολίτη Μόρφου, καλούμε το κράτος και την πολιτεία να προβούν στα απαιτούμενα μέτρα, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοιου είδους δηλώσεις εκφράζονται από εκπροσώπους της ιεραρχίας με στοιχεία ρητορικής μίσους. Η κοινωνία μας έχει ανάγκη από την ανάπτυξη της αποδοχής της επιλογής του σεξουαλικού προσανατολισμού. Δηλώσεις όπως αυτές που παρακολουθήσαμε τις τελευταίες ημέρες προκαλούν μόνο τα αντίθετα αποτελέσματα.

Γραφείο Ισότητας και Ισοτιμίας Κ.Σ ΕΔΟΝ

30 Ιουλίου 2019

© 2024 EDON. All Rights Reserved.