Η ΕΔΟΝ για την ολοκλήρωση της εκστρατείας ενάντια στον τρομονόμο στον αθλητισμό

Ολοκληρώθηκε η εκστρατεία της ΕΔΟΝ ενάντια στον τρομονόμο στον αθλητισμό. Η εκστρατεία πραγματοποιήθηκε Παγκύπρια, σε όλες τις επαρχίες και διήρκησε από τις 16 Μαρτίου μέχρι τις 25 Απριλίου.

Στα πλαίσια της εκστρατείας πραγματοποιήθηκαν ποικίλες δράσεις. Ως ΕΔΟΝ προχωρήσαμε σε συναντήσεις με κοινοβουλευτικά κόμματα και άλλους κοινωνικούς φορείς, αλλά και διάδοση ενημερωτικού εντύπου στο οποίο αναγράφαμε τη θέση μας και τους λόγους διαφωνίας μας. Παράλληλα επιδιώξαμε κοινή συμπόρευση με άλλες οργανώσεις νεολαίας και πετύχαμε να εκδοθεί κοινή διακήρυξη με τις οργανώσεις: ΝΕΔΗΚ, Συμμαχία Νέων, Νεολαία Οικολόγων.

Πραγματοποιήθηκαν οι εξής συναντήσεις. Στις 17 Απρίλιου πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον βουλευτή του ΔΗΚΟ, Πανίκο Λεωνίδου. Στις 18 Απρίλιου πραγματοποιήσαμε συνάντηση με το ΑΚΕΛ. Στις 23 Απρίλιου πραγματοποιήσαμε συνάντηση τον Πρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού - KOA, Ανδρέα Μιχαηλίδη. Στις 24 Απρίλιου πραγματοποιήσαμε συνάντηση με το Κίνημα Αλληλεγγύη. Στις 25 Απρίλιου πραγματοποιήσαμε συνάντηση με το Κίνημα Οικολόγων.

Επιπρόσθετα, εκτυπώθηκε το ενημερωτικό φυλλάδιο για την εκστρατεία της ΕΔΟΝ ενάντια στον τρομονόμο στον αθλητισμό και την κάρτα φιλάθλου, το οποίο διανεμήθηκε σε στάδια κατά τη διάρκεια αθλητικών αγώνων αλλά και σε καφετέριες και χώρους όπου προβάλλονται αθλητικοί αγώνες.

Ως ΕΔΟΝ, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την καταπολέμηση και την ανατροπή αυτού του αποτυχημένου πειράματος. Στη δική μας αντίληψη, αυτό που χρειάζεται είναι η σωστή αθλητική διαπαιδαγώγηση, η προληπτική δράση εντός και εκτός σχολείων και αθλητικών χώρων, καθώς επίσης και όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διεξάγονται αγώνες και πρωταθλήματα δίκαια, διαφανή και ηθικά. Να καταργηθεί ο τρομονόμος στον αθλητισμό.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΦΙΛΑΘΛΟΥ

 

Αθλητικό Γραφείο
Κ.Σ. ΕΔΟΝ

03/05/2019

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.