Η ΕΔΟΝ για την ολοκλήρωση της εκστρατείας για το στεγαστικό πρόβλημα

Πραγματοποιήθηκε και φέτος η καθιερωμένη εκστρατεία του Τμήματος Νέων Εργαζομένων της ΕΔΟΝ, από τις 15 μέχρι τις 27 Απριλίου. Η φετινή εκστρατεία με τίτλο «Δικαίωμα στη στέγη, αξιοπρέπεια στη νέα γενιά», ήταν αφιερωμένη στην στεγαστική πολιτική που οφείλει να δημιουργήσει το κράτος για να στηρίζει τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, στο υψηλό κόστος των ενοικίων, στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι για να βρουν ιδιόκτητη στέγη, σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους πρόσφυγες όσον αφορά στην προσφυγική στεγαστική πολιτική, η σημασία της ύπαρξης εργατικής στέγης κ.α.

Κατά τη φετινή εκστρατεία πραγματοποιήθηκε τοποθέτηση πανό σε κεντρικούς δρόμους σε όλες τις επαρχίες, εκστρατεία διάδοσης εντύπου σε χώρους δουλειάς και χώρους που συχνάζει η νεολαία. Πραγματοποιήσαμε συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Δ.Σ του Κυπριακού Οργανισμού Ανάπτυξης Γης, με τον Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων Ανδρέα Βύρα, με τον Γ.Γ της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, με την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών Ελένη Μαύρου, με τον Οργανισμό Χρηματοδοτήσεως Στέγης, με την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων Σκεύη Κουκουμά κ.α.

Παράλληλα, στις 20 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΠΑΚ εκδήλωση – συζήτηση για ζητήματα που αφορούν στην στεγαστική πολιτική, με καλεσμένους τον Χαράλαμπο Ιακώβου εκ μέρους του Κυπριακού Οργανισμού Ανάπτυξης Γης και τη Σωτηρούλα Χαραλάμπους επικεφαλής του Γραφείου Κοινωνικής Πολιτικής της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ.

Ως ΕΔΟΝ, γίναμε για ακόμα μια φορά δέκτες των ανησυχιών των νέων για το ίδιο τους μέλλον και τη θέληση τους για μαζικοποίηση των αγώνων που θα αποφέρουν λύσεις στα προβλήματα της στέγης.  Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά ότι αντιπαλεύουμε τη λογική που μας οδηγεί σε συνθήκες διαβίωσης του μεσαίωνα. Απορρίπτουμε τις νεοφιλελεύθερες αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ και που προωθούν το δικαίωμα στη στέγη μόνο σε μια μερίδα πληθυσμού που έχει την οικονομική δυνατότητα, που δημιούργησαν άστεγους στην Κύπρο και που έχουν αφανίσει όλα τα κονδύλια για προώθηση της στεγαστικής πολιτικής προς τους νέους.

 
Τμήμα Νέων Εργαζομένων
Κ.Σ. ΕΔΟΝ

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.