Συμμετοχή ΕΔΟΝ στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΔΝ στη Βενεζουέλα

Αναχωρεί τη Δευτέρα 8 Απριλίου για το Καράκας της Βενεζουέλας, ο Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας της ΕΔΟΝ Βάκης Χαραλάμπους για να εκπροσωπήσει την Οργάνωση στη Σύνοδο του Γενικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ) που θα διεξαχθεί μεταξύ 9 – 11 Απριλίου. Παρών στη σύνοδο θα είναι και ο υπεύθυνος του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων της ΕΔΟΝ και πρόεδρος της ΠΟΔΝ Ιάκωβος Τοφαρή.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΔΝ πραγματοποιείται σε ετήσια βάση και με τη συμμετοχή δεκάδων αντιπροσώπων από οργανώσεις από όλο τον κόσμο, συζητείται και εγκρίνεται το πολιτικό πλαίσιο και ο προγραμματισμός της Ομοσπονδίας για το επόμενο διάστημα. Στη σύνοδο αυτή, εκτός από την εκτίμηση της δράσης και τον προγραμματισμό για μελλοντικές δραστηριότητες, θα παρθεί επίσης η απόφαση για τη διεξαγωγή της επόμενης Γενικής Συνέλευσης της ΠΟΔΝ, η οποία πραγματοποιείται κάθε 4 χρόνια.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες της όξυνσης της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας ενάντια στη Βενεζουέλα, η επιλογή της συγκεκριμένης χώρας για τη φιλοξενία του Γενικού Συμβουλίου δεν ήταν καθόλου τυχαία. Μετά το τέλος του Γενικού Συμβουλίου, θα ακολουθήσουν, μεταξύ 12-14 Απριλίου, σειρά εκδηλώσεων αλληλεγγύης με τη συμμετοχή όχι μόνο οργανώσεων μελών της ΠΟΔΝ, αλλά και οργανώσεων που ανήκουν στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης.

 

Γραφείο Διεθνών Σχέσεων

Κ.Σ. ΕΔΟΝ

06/04/2019

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.