Η ΕΔΟΝ για τις χιλιάδες μαθητές και φοιτητές που διαδήλωσαν στο Υπουργείο Παιδείας

Ως ΕΔΟΝ απευθύνουμε θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στις χιλιάδες μαθητές και φοιτητές που διαδήλωσαν μαχητικά και ειρηνικά, έξω από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για το δικαίωμα τους στην ολόπλευρη μόρφωση.

Παρά το κυνηγητό που εξαπέλυσε από χθες το Υπουργείο με διευθύνσεις σχολείων και συνδέσμους γονέων για απουσίες και τάχα έλλειψη ασφάλειας, χιλιάδες μαθητές βρέθηκαν σήμερα αποφασισμένοι στην κινητοποίηση της ΠΣΕΜ. Παρά το κρύο και την κακοκαιρία, χιλιάδες μαθητές και φοιτητές ανταποκρίθηκαν χωρίς δισταγμό στο κάλεσμα της ΠΟΦΕΝ και της ΠΣΕΜ. Απέδειξαν πως όταν ένα κίνημα είναι αποφασισμένο, βασίζεται στη λαϊκή υποστήριξη, έχει στόχους πάλης και σωστό προσανατολισμό, δεν το σταματά κανένας και τίποτε. Ούτε οι απειλές, ούτε η τρομοκρατία, ούτε οι καιρικές συνθήκες, ούτε η βρώμικη εκστρατεία παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας που επέλεξαν κάποια ΜΜΕ να κάνουν στο βωμό εξυπηρέτησης του πάρε δώσε με τους κυβερνώντες.

Ο Υπουργός Παιδείας και συνολικά η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ, καλό είναι καταλάβουν ότι δεν μπορεί να συνεχίσουν να διαχειρίζονται τις ζωές και το μέλλον των νέων ανθρώπων, με αυταρχισμό και αλαζονεία. Να καταλάβουν, ότι πρέπει επιτέλους ιδιαίτερα στην Παιδεία να κάνουν διάλογο ουσίας και όχι για τις εντυπώσεις και την επικοινωνιακή διαχείριση. Η δημοκρατική νομιμοποίηση σίγουρα ξεκινά από την εκλογή μια φορά κάθε πέντε χρόνια, αλλά εξαντλείται στην επαφή με την κοινωνία και την ανταπόκριση στις απαιτήσεις και τις ανάγκες της. Ας λάβουν υπόψιν τους επιτέλους τους μαθητές που αγωνίζονται για ανθρώπινο και δημοκρατικό σχολείο, τους φοιτητές που εκφράζουν κραυγή αγωνίας για ενίσχυση της κρατικής μέριμνας για να μπορούν να σπουδάσουν, τους νέους εργαζόμενους για το δικαίωμα στη δουλειά και για δουλειά με δικαιώματα.

Δεν μπορούμε να μην ψέξουμε τη συμβιβασμένη στάση κάποιων στα συνδικαλιστικά όργανα μαθητών, φοιτητών και γονιών. Αντί να εργάζονται με γνώμονα τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των μαθητών, των φοιτητών και της Παιδείας ευρύτερα, αναλώνουν όλες τις δυνάμεις τους στην υπόσκαψη της ενότητας και του αγώνα της ΠΣΕΜ και της ΠΟΦΕΝ, εξυπηρετώντας πλήρως την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Καλούμε τον κόσμο, σε σχολεία, πανεπιστήμια και ευρύτερα στην κοινωνία, να τους ξεμπροστιάσει και να βρεθεί στο πλευρό των αγωνιζόμενων νέων που δεν συμβιβάζονται.

Η ΕΔΟΝ θα παραμείνει σταθερός συμπαραστάτης του αγώνα του οργανωμένου μαθητικού και φοιτητικού κινήματος μέχρι την τελική νίκη. Όπως σωστά λένε οι μαθητές, θέλουμε σχολεία που να μορφώνουν ολόπλευρα και όχι να εξοντώνουν! Όπως σωστά λένε οι φοιτητές, η μόρφωση δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται, δικαίωμα μας είναι με αγώνες κατακτιέται!
 

Γραφείο Τύπου
Κ.Σ. ΕΔΟΝ

07/02/2019

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.