Κάλεσμα στην εκδήλωση καταδίκης του ιμπεριαλιστικού πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα

Ο κάθε άνθρωπος που σέβεται τη δημοκρατία έχει το βλέμμα στραμμένο στη Βενεζουέλα. Ως ΕΔΟΝ καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την προσπάθεια για ανατροπή του Προέδρου Νικολάς Μαδούρο και την αναγνώριση του παράνομου αυτοανακηρυχθέντα «προσωρινού προέδρου», Χουάν Γκουαϊδό, ως μια άρδην ιμπεριαλιστική πράξη υποκινούμενη από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, την Ε.Ε. και διάφορες κυβερνήσεις στη Λατινική Αμερική.

Η προσπάθεια ανατροπής της νόμιμης, δημοκρατικά εκλελεγμένης κυβέρνησης είναι μια ακόμα πράξη στο ιμπεριαλιστικό έργο των ΗΠΑ και του πολεμικού μηχανισμού ΝΑΤΟ. Εποφθαλμιώντας για ακόμα μια φορά το πετρέλαιο και τους πλούσιους φυσικούς πόρους μιας χώρας, ο διεθνής ιμπεριαλισμός εφαρμόζει τα ανήθικα του σχέδια σε βάρος ενός ολόκληρου λαού και μιας κυβέρνησης που αρνήθηκε να ξεπουληθεί στις ΗΠΑ.

Για ακόμα μια φορά καλούμαστε να σταθούμε αλληλέγγυοι σε ένα λαό από τον οποίο στερείται το δικαίωμα να αποφασίζει για το μέλλον του και βρίσκεται υπό συνεχείς απειλές για στρατιωτική επέμβαση των ιμπεριαλιστών. Ο κυπριακός λαός έχει ακόμα νωπές τις μνήμες από το 1974, όταν ήταν η σειρά της Κύπρου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ σε συνεργασία με τους ντόπιους συμμάχους τους. Οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στο λαό της Βενεζουέλας και να βροντοφωνάξουμε «Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα!»

Η ΕΔΟΝ καλεί όλους τους δημοκρατικούς νέους της Κύπρου να δώσουν το παρών τους στην εκδήλωση καταδίκης του ιμπεριαλιστικού πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα τη Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου, ώρα 17:00, έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία, που διοργανώνει το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης. Όλοι μαζί εκεί, για να εκφράσουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας και στήριξη στο λαό της Βενεζουέλας και σε όσους αγωνίζονται για την υπεράσπιση της δημοκρατίας εντός της χώρας.

 

Γραφείο Διεθνών Σχέσεων
Κ.Σ. ΕΔΟΝ

08/02/2019

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.