Δημοσιογραφική διάσκεψη για την ολοκλήρωση της εκστρατείας του Τμήματος Νέων Εργαζομένων, 10/12/2013

Εκδηλώσεις στο πλαίσιο της εκστρατείας

Συναντήσεις με κόμματα, οργανώσεις και αρμόδιους φορείς

Συνάντηση με τον Γ.Γ. της ΚΕ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού στα πλαίσια της εκστρατείας του Τμήματος Νέων Εργαζομένων ΕΔΟΝ, 29/10/2013

Δημοσιογραφική Διάσκεψη Γ.Γ. Κ.Σ. ΕΔΟΝ Χάρη Καράμανου για την έναρξη της εκστρατείας του Τμήματος Νέων Εργαζομένων ΕΔΟΝ, 23/10/2013

 

Οι προτάσεις της ΕΔΟΝ...

 

 

Δηλώσεις Γενικού Γραμματέα Κ.Σ. ΕΔΟΝ, Χάρη Καράμανου, για την ολοκλήρωση της εκστρατείας του Τμήματος Νέων Εργαζομένων της ΕΔΟΝ κάτω από τον τίτλο: «Η νέα γενιά στο επίκεντρο της λιτότητας και του μνημονίου. Αγώνας για δουλειά – στέγη – δουλειά με δικαιώματα»

Τρίτη 10/12/2013

Έπειτα από τη θερμή ανταπόκριση που έλαβε, ολοκληρώνεται σήμερα η εκστρατεία του Τμήματος Νέων Εργαζομένων της ΕΔΟΝ η οποίαπραγματοποιήθηκε κάτω από τον τίτλο «Η νέα γενιά στο επίκεντρο της λιτότητας και του μνημονίου. Αγώνας για δουλειά – στέγη - δουλειά με δικαιώματα»και διήρκησε ενάμιση μήνα.

Μέσα από την εκστρατεία αυτή, μας δόθηκε η ευκαιρία όπως καταθέσουμε με ειλικρίνεια τις θέσεις μας γύρω από τις πτυχές της ανεργίας και της αντιμετώπισης της, των εργασιακών δικαιωμάτων και της υπεράσπισης τους καθώς επίσης και του στεγαστικού προβλήματος. Σημειώνουμε πως οι θέσεις αυτές και κατ’ επέκταση οι προτάσεις μας, 46 στον αριθμό, έχουν κατατεθεί σε αρμόδιους φορείς του κράτους μαζί με τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες και τις διαφωνίες, επί συγκεκριμένων ζητημάτων, της δικής μας Οργάνωσης. Συναντήσεις έχουν πραγματοποιηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τον Γ.Γ. της ΚΕ του ΑΚΕΛ, την ηγεσία της ΠΕΟ, τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, τον Διευθυντή και τον Πρόεδρο της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ), τον Πρόεδρο του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης, τον Διευθυντή του Κέντρου Παραγωγικότητας Κύπρου, τον Διευθυντή της Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης και την Διευθύντρια της Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Η εκστρατεία, αποτέλεσε παράλληλα βήμα συζήτησης και διαλόγου με τους νέους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους υποαπασχολούμενους και γενικότερα όλους όσοι πλήττονται από την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση και τις συνέπειες της. Άλλωστε, οι ανοιχτές συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Κύπρο, αγκαλιάστηκαν από τους νέους αυτούς δίνοντας τους την ευκαιρία να καταθέσουν τις δικές τους σκέψεις και προβληματισμούς.

Μαζί με την εκστρατεία, δεν ολοκληρώνεται βέβαια και ο αγώνας μας για εξασφάλισηδουλειάς με δικαιώματα στους νέους ανθρώπους. Αντίθετα, η εμπειρία και τα συμπεράσματα της εκστρατείας αυτής, επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις της ΕΔΟΝ για την επικρατούσα κατάσταση, το παρών και το μέλλον της νέας γενιάς που προδιαγράφεται δυσοίωνο αν δεν απεγκλωβιστούμε το συντομότερο δυνατό από το Μνημόνιο. Η αύξηση της ανεργίας και ιδιαίτερα ανάμεσα στους νέους σε πολύ υψηλότερα επίπεδα είναι σήμερα ένα ορατό ενδεχόμενο.

Χωρίς έκπληξη, διαπιστώνουμε πως η Κυβέρνηση παραμένει πιστή και αμετακίνητη στο μονόδρομο του μνημονίου και της σκληρής λιτότητας που οδηγεί το λαό μας στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Τα μέτρα που αποφασίζονται στο όνομα της καταπολέμησης της ανεργίας, από πλευράς Κυβέρνησης, δεν μπορούν να επιλύσουν το πρόβλημα αφού ισοδυναμούν με ασπιρίνες σε ένα ετοιμοθάνατο. Άλλωστε αυτό το γνωρίζουν και οι ίδιοι. Πρόκειται για μέτρα που ανακυκλώνουν τους άνεργους και μοιράζουν τη φτώχεια ανάμεσα στους εργαζόμενους.

Προϋποθέσεις για επίλυση του προβλήματος,μπορούν να υπάρξουν μόνο με έξοδο από το μνημόνιο και ριζικό αναπροσανατολισμό των προτεραιοτήτων, έτσι που τα διάφορα μέτρα να απευθύνονται στον πλούτο και όχι στη λαϊκή οικογένεια και το νέο εργαζόμενο.

Οι θέσεις βέβαια και η κατάθεση εναλλακτικής πρότασης είναι αναγκαία αλλά όχι και ικανή συνθήκη. Είναι για αυτό που απαιτείται η αντίδραση της νεολαίας στα όσα δρομολογούνται. Είναι για αυτό που απαιτείται η κατακραυγή των μέτρων και της λογικής που μας θέλει σκλάβους στον 21ο αιώνα.

Είναι για αυτό που απαιτείται στις 14 του Δεκέμβρη, οι νέοι εργαζόμενοι και οι άνεργοι να πυκνώσουν τις γραμμές της αντίστασης δίπλα στους μαθητές, τους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς, τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους στους ημικρατικούς οργανισμούς και τις μικρές επιχειρήσεις, τους αγρότες και όλους τους εργαζόμενους.

© 2024 EDON. All Rights Reserved.