Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 15ο Παγκύπριο Ετήσιο Συνέδριο της Παγκύπριας Ενιαίας Οργάνωσης Μαθητών. Το Συμπόσιο πραγματοποιήθηκε σήμερα, 14 Φεβρουαρίου 2016 στις 11:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων στο 3ο όροφο του κτιρίου ΕΤΚΑ-ΠΕΟ στη Λευκωσία. Στο Συμπόσιο συμμετείχαν πέραν των 100 αντιπροσώπων των Οργανώσεων της ΠΕΟΜ από ολόκληρη την Κύπρο.
Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθυναν χαιρετισμό εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, εκπρόσωπος της Επιτρόπου Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού, εκ μέρους της Επιτροπής Παιδείας, ο βουλευτής Γιώργο Λουκαϊδη, ο βουλευτής και μέλος του Γραφείου Παιδείας της Κ.Ε ΑΚΕΛ και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΔΟΝ, Χρίστος Χριστόφιας. Επίσης, παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων κ. Πέτρος Κουλέρμου, το μέλος του Δ.Σ. του ΟΝΕΚ κ. Σούλα Παππουτή, ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορίας Λευκωσίας κ. Γιώργος Οικονομίδης, εκπρόσωπος της ΠΟΦΕΝ, καθώς και εκπρόσωποι κομμάτων και οργανώσεων νεολαίας.
Το Συνέδριο άνοιξε με ανάγνωση του χαιρετισμού του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κώστα Καδή από τον αντιπρόσωπο του Υπουργείου κ. Γιώργο Γαβριήλ. Ακολούθησαν εισηγήσεις από τον Πρόεδρο της ΕΣΕΜ Λευκωσίας Κυριάκος Χριστοδούλου, εκ μέρους της ΠΕΟΜ η Ελισάβετ Κατσιαρή και από τον Βουλευτή της Επιτροπής Παιδείας και μέλος της ΚΕ του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου. Στη συνέχεια, ακολούθησαν τοποθετήσεις των μαθητών αντιπροσώπων που έδωσαν μέσα από το δικό τους φακό την κατάσταση των διαφόρων προβλημάτων που έχει να αντιμετωπίσει το Μαθητικό Κίνημα με την εφαρμογή του μνημονίου, αλλά και τις απόψεις τους για τη δράση του Μαθητικού Κινήματος το επόμενο διάστημα.
Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε με τίτλο: «Μαζική ΠΕΟΜ κόντρα στη συντήρηση και τον εθνικισμό». Σε αυτό μας απασχόλησε η παρούσα κατάσταση του εκπαιδευτικού συστήματος. Επίσης, συζητήσαμε τη δράση των προοδευτικών μαθητών απέναντι σε εθνικιστικά και διχαστικά φαινόμενα μέσα στα σχολεία. Στο συνέδριο τέθηκαν και συζητήθηκαν τα προβλήματα που δημιουργεί η εφαρμογή του μνημονίου στην Παιδεία και τους μαθητές και η δράση των προοδευτικών μαθητών απέναντι στα ζητήματα αυτά.
