Δελτίο τύπου για την έναρξη της 17ης Συνάντησης Ευρωπαϊκών Κομμουνιστικών Οργανώσεων Νεολαίας

Ξεκινά αύριο, 15 Δεκεμβρίου 2023, η 17η Συνάντηση Ευρωπαϊκών Κομμουνιστικών Οργανώσεων Νεολαίας (ΣΕΚΟΝ), η οποία φιλοξενείται στην Κύπρο από την ΕΔΟΝ.

Η 17η ΣΕΚΟΝ θα πραγματοποιηθεί στις 15-17 Δεκεμβρίου, με σύνθημα "Η νεολαία ενωμένη, οργανωμένη και μαχητική, στην πρώτη γραμμή του αγώνα! Ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την καταπίεση, ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση. Για την Ευρώπη των εργατών, για το σοσιαλισμό!".

Οι ΣΕΚΟΝ αποτελούν ετήσιες συναντήσεις που στοχεύουν στην ενίσχυση της σχέσης μεταξύ των κομμουνιστικών οργανώσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μέσω της ανταλλαγής απόψεων και των διάφορων συζητήσεων που πραγματοποιούνται στα πλαίσια των συναντήσεων.

Μεταξύ άλλων, η φιλοξενία της ΣΕΚΟΝ στην Κύπρο, αποτελεί και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ΕΔΟΝ, για περαιτέρω ανάδειξη και διεθνοποίηση του Κυπριακού προβλήματος και για ενημέρωση των διεθνών αντιπροσωπειών για τη σημερνή αρνητική κατάσταση όπως αυτή διαμορφώνεται στο Κυπριακό.

Μέσα από το πρόγραμμα που έχει προετοιμαστεί για τους δεκάδες αντιπρόσωπους, θα αναδειχθεί  η σημασία της διεθνιστικής αλληλεγγύης εν όψει των 50 χρόνων κατοχής, όπως και η σημασία λύσης και επανένωσης του τόπου και του λαού μας.

Για την ΕΔΟΝ αποτελεί τιμή, η φιλοξενία της 17ης ΣΕΚΟΝ, αφού είναι αποτέλεσμα της εμπιστοσύνης που απολαμβάνει σε διεθνές επίπεδο από δεκάδες Οργανώσεις, που διαχρονικά αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την καπιταλιστική εκμετάλλευση. Που αγωνίζονται πλάι πλάι με την ΕΔΟΝ για τον κόσμο της ειρήνης, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης, τον κόσμο του σοσιαλισμού!

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.