ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΔΟΝ ΣΤΟ 43ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΝΕΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΓΑΛΛΙΑΣ (MJCF)

 

Ολοκληρώθηκε η αποστολή της ΕΔΟΝ στο Παρίσι, στα πλαίσια του 43ου Συνεδρίου του Κινήματος Νέων Κομμουνιστών Γαλλίας (MJCF), το οποίο πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 28-30 Ιανουαρίου. Την Οργάνωση εκπροσώπησε η συναγωνίστρια Χάρις Ζαντή, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ και μέλος του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε σε μια στιγμή που η χώρα βρίσκεται μπροστά από τις συνέπειες των χειρισμών που έγιναν από την κυβέρνηση Μακρόν στο θέμα την πανδημίας, αλλά και της συνεχούς έντασης της στήριξής της προς τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα. Επιπλέον, η Γαλλία βρίσκεται σε μια πρωτοφανή άμβλυνση των κοινωνικοοικονομικών ανισοτήτων και των κυμάτων ρατσισμού στη χώρα.

Από την όλη κατάσταση προκύπτει η άμεση αναγκαιότητα της ενίσχυσης της μαζικής πάλης για την υπεράσπιση, την αποκατάσταση και την κατάκτηση των δικαιωμάτων του λαού και της νέας γενιάς της Γαλλίας. Με αυτό ως αφετηρία, το Συνέδριο έθεσε ως στόχο να αποτελέσει το έναυσμα για την περαιτέρω ενδυνάμωση του ρόλου των νέων κομμουνιστών της χώρας, με πρώτο στόχο την ενίσχυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας στις προσεχείς προεδρικές εκλογές, μέσω του υποψηφίου του, Fabien Russel.

Η ΕΔΟΝ και η MJCF, μάχονται εδώ και δεκαετίες με κοινούς στόχους πάλης μέσα από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών, η οποία διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενίσχυση του παγκόσμιου αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

Ως ΕΔΟΝ, χαιρετίζουμε τις αποφάσεις του 43ου Συνεδρίου για ενίσχυση του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα της γαλλικής νεολαίας, καθώς και για την προώθηση και διασφάλιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, των φοιτητών, των προσφύγων και των υπόλοιπων κοινωνικά ευάλωτων ομάδων και επαναβεβαιώνουμε τη στήριξη μας στον αγώνα της MJCF.

 

Γραφείο Διεθνών Σχέσεων Κ.Σ. ΕΔΟΝ

2 Φεβρουαρίου 2022

 

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.