Συμβολική Αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση του νέου Κ.Σ. της ΕΔΟΝ στις Βρετανικές βάσεις στο Ακρωτήρι

Το νέο Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ, μετά την ακύρωση της καθιερωμένης Παγκύπριας εκδρομής στο Τρόοδος ένεκα διάφορων παραγόντων, αποφάσισε όπως πραγματοποιήσει συμβολική αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στις Βρετανικές βάσεις στο Ακρωτήρι. Στην συμβολική κινητοποίηση συμμετείχαν τα μέλη του νέου Κεντρικού Συμβουλίου, τα μέλη των Γραμματειών των Επαρχιακών Οργανώσεων της ΕΔΟΝ και της Γραμματείας της Προοδευτικής Κ.Φ.. Επίσης συμμετείχε αντιπροσωπεία της νεολαίας του «SOL Hareket».

Κατά τη διάρκεια της συμβολικής κινητοποίησης τα συνθήματα που ακούγονταν «Κύπρος Ενωμένη Ομοσπονδιακή», «Έξω οι βάσεις του θανάτου», «Ένας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός» κ.α., έστειλαν για ακόμα μία φορά το μήνυμα ότι η ΕΔΟΝ δεν συμβιβάζεται με την παρουσία των Βρετανικών βάσεων στον τόπο μας, αλλά και τη χρήση τους ως ορμητήριο για πολεμικές επιδρομές σε γειτονικούς λαούς.

Επίσης οι συμμετέχοντες προχώρησαν στην έγκριση ψηφίσματος, όπου απαιτεί το κλείσιμο των Βρετανικών Βάσεων και την αποχώρηση κάθε ξένου στρατού από την Κύπρο. Την ίδια στιγμή μέσα από το ψήφισμα καταγγέλλονται τα εγκλήματα του ΝΑΤΟικού ιμπεριαλισμού τόσο στη δική μας πατρίδα όσο σε άλλες χώρες.

Ως ΕΔΟΝ επαναλαμβάνουμε ότι δε συμβιβαζόμαστε με την κατοχή και τη διχοτόμηση. Αμετάθετος στόχος μας είναι η απελευθέρωση και επανένωση του τόπου και του λαού μας, στα πλαίσια της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, ώστε μαζί Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να παλέψουμε για την πλήρη ανεξαρτησία ξεριζώνοντας τις βρετανικές βάσεις από το τόπο μας.

 

                                                                                                           

Κ.Σ. ΕΔΟΝ

31/01/2022

 


© 2024 EDON. All Rights Reserved.