Η ΕΔΟΝ στηρίζει την απεργία των νοσηλευτών

 

Η ΕΔΟΝ στηρίζει τη 12ωρη απεργία που εξήγγειλαν οι νοσηλευτές για τη Δευτέρα 7 Ιουνίου, καλώντας τον Υπουργό Υγείας να αποσύρει τις διαδικασίες πειθαρχικής έρευνας σε βάρος νοσηλευτών του Νοσοκομείου Αθαλάσσας, που συμμετείχαν σε συνδικαλίστικά μέτρα στα πλαίσια εργασιακής διαφοράς που προέκυψε σε θέματα ασφάλειας και υγείας.

Θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση του Υπουργείου Υγείας, η οποία παραπέμπει σε αυταρχικές νοοτροπίες και αποτελεί παρεμπόδιση της συμμετοχής των εργαζομένων σε δράσεις των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων. Όταν το ίδιο το κράτος χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους εκφοβισμού της συνδικαλιστικής δράσης, η εργοδοσία στον ιδιωτικό τομέα, τρίβει τα χέρια της, για τις δικές της επιθέσεις στους εργαζόμενους.

Ταυτόχρονα, θεωρούμε πως αυτή η ενέργεια είναι η καλύτερη απόδειξη της κάλπικης και συγκυριακής «ευγνωμοσύνης» των κυβερνώντων για το έργο που επιτελούν οι γιατροί και οι νοσηλευτές όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας, αφού έρχεται σε πλήρη αντίθεση και ρήξη με αυτή.

Ως ΕΔΟΝ στηρίζουμε τον αγώνα των νοσηλευτών για καλύτερες συνθήκες εργασίας και για το δικαίωματα τους να συμμετέχουν σε δράσεις των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων.

 

Τμήμα Νέων Εργαζομένων
Κ.Σ.ΕΔΟΝ
4/6/2021

© 2024 EDON. All Rights Reserved.