Η ΕΔΟΝ Λεμεσού για την αναγραφή συνθημάτων στο Λύκειο Κολοσσιού

Ως Επαρχιακό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ Λεμεσού καταδικάζουμε την ψεσινή αναγραφή συνθημάτων στο Λύκειο Κολοσσιού, τα οποία σχετίζονται με την πρόσφατη καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση.

 

Εδώ και καιρό προειδοποιούμε για την επικίνδυνη ύπαρξη και δράση της ακροδεξιάς στον τόπο μας και το ψεσινό γεγονός σίγουρα δεν είναι μεμονωμένο. Η απαξίωση της πολιτικής και της συλλογικής δράσης, το μόνο που πετυχαίνει είναι να δίνει έφορο έδαφος στα εθνικιστικά – σοβινιστικά στοιχεία να αναπτύσσουν δράση. Ως ΕΔΟΝ, δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν μπορούν οι πρακτικές του παρελθόντος να στιγματίσουν το παρόν και το μέλλον μας. Δεν ανεχόμαστε τα ακραία φαινόμενα που οδηγούν τη νεολαία στη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό, δεν θα επιτρέψουμε στον εθνικισμό να ξαναματώσει το λαό μας. Τέτοια περιστατικά πρέπει να πεισμώνουν κάθε δημοκρατικό νέο, έτσι ώστε να αντιπαλέψουμε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά.

 

Η πολιτεία αλλά και κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενος πολίτης χρειάζεται να βρίσκεται σε εγρήγορση, ώστε τα επικίνδυνα ακροδεξιά στοιχεία να απομονωθούν. Καλούμε όλους τους νέους και νέες, να οργανωθούν μαζί μας για να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία και το μέλλον μας, να συμπορευτούν μαζί μας στον αντιφασιστικό αγώνα και στην πάλη για την κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

 

Τέλος, απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε προοδευτικό και δημοκρατικό άνθρωπο να συμμετέχει στην Αντιφασιστική Πορεία της ΕΔΟΝ, την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, για να καταδικάσουμε το φασισμό, να απαιτήσουμε από τις αρμόδιες αρχές την άμεση έναρξη έρευνας σε σχέση με τη δράση της Χρυσής Αυγής και του παρακλαδιού τους στην Κύπρο και να διατρανώσουμε την αποφασιστικότητα μας για συνέχιση του αγώνα μέχρι να κλειστεί ο φασισμός στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Θα γίνει προσυγκέντρωση η ώρα 17:00 έξω από την Ελληνική πρεσβεία και πορεία μέχρι το Προεδρικό Μέγαρο όπου θα επιδοθεί ψήφισμα.

 

Επαρχιακό Συμβούλιο ΕΔΟΝ Λεμεσού

9 Οκτωβρίου 2020

© 2024 EDON. All Rights Reserved.