Η ΕΔΟΝ σχετικά με την εκπαίδευση της Εθνικής Φρουράς από τις ΗΠΑ

H ΕΔΟΝ παρακολουθώντας την τελευταία ανακοίνωση από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κύπρο, εκφράζει την απερίφραστη εναντίωση της με τις διεργασίες για περαιτέρω πρόσδεση του νησιού μας στην πολεμική μηχανή των ιμπεριαλιστών. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, οι ΗΠΑ προτίθενται «να παράσχουν Διεθνή Στρατιωτική Εκπαίδευση και Προετοιμασία στην Κυπριακή Δημοκρατία». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, περιγράφεται ως «συστατικό κλειδί», σχετικά με τη βοήθεια των ΗΠΑ σε θέματα ασφαλείας και την προώθηση της περιφερειακής σταθερότητας. Το εν λόγω σχέδιο συνιστά άλλο ένα βήμα προς την υλοποίηση του περιβόητου νόμου Μενέντεζ-Ρούμπιο στον οποίο είχαμε εναντιωθεί εξαρχής.

 

Οι λαοί της περιοχής μας γνωρίζουν πολύ καλά πως όταν οι ιμπεριαλιστές μιλούν για ασφάλεια και σταθερότητα, δεν σημαίνει τίποτα άλλο από την επιβολή, μέσω της ωμότερης βίας, των δικών τους γεωπολιτικών συμφερόντων. Παράλληλα, ενώ οι νέοι του τόπου βρίσκονται σε διαδικασία κατάταξης, η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ, μέσω του Υπουργού Άμυνας, εκφράζει την ικανοποίηση της για την εξέλιξη.

 

Ως ΕΔΟΝ, καλούμε τη νεολαία να σταθεί απέναντι από αυτές τις εξελίξεις και να μην επιτρέψει την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων του τόπου στα αιματοβαμμένα παιχνίδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και των συμμάχων τους. Οι στρατιώτες της Κύπρου, έχουν αποστολή να υπερασπίζονται την πατρίδα και το λαό μας και όχι ξένα συμφέροντα.

 

Η νεολαία μας έχει ευθύνη να αγωνιστεί μαζί με τους υπόλοιπους λαούς της περιοχής, που δεινοπαθούν κάτω από τη συνεχή απειλή των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, για να μετατρέψουμε τον τόπο μας σε γέφυρα φιλίας και ειρήνης. Η μετεξέλιξη της Κύπρου σε στρατιωτικό προγεφύρωμα των όποιων ξένων δυνάμεων, δεν είναι επιλογή!

 

Γραφείο Διεθνών Σχέσεων

Κ.Σ. ΕΔΟΝ

09/07/2020

 

 

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.