Η ΕΔΟΝ για την ολοκλήρωση της εκστρατείας του Τμήματος Νέων Εργαζομένων της

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 28/06/2020 η εκστρατεία του τμήματος Νέων Εργαζομένων της ΕΔΟΝ με τίτλο «Μισθοί, Τιμές και Κέρδη;». Η εκστρατεία που πραγματοποιήθηκε κατά τις δύο προηγούμενες βδομάδες περιελάβανε πληθώρα δραστηριοτήτων, συναντήσεων και εξορμήσεων.

Στα πλαίσια της, έγιναν εξορμήσεις σε χώρους συνάθροισης νεολαίας και χώρους δουλειάς, όπου δόθηκε σχετικό έντυπο σε θαμώνες και εργαζόμενους. Σε αυτή την προσπάθεια συναντήσαμε θερμή υποδοχή από τη νεολαία και έγινε ξεκάθαρο πως οι νέοι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με σειρά προβλημάτων για τα οποία τις πλείστες φορές υπάρχει άγνοια του τρόπου με τον οποίο μπορούν να αντιμετωπιστούν. Ταυτόχρονα, με τις εξορμήσεις για δόσιμο του σχετικού εντύπου, τοποθετήθηκαν πανό σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου, με συνθήματα σχετικά με τη φετινή εκστρατεία.

Ακόμα, στις 24 Ιουνίου διεξήχθη ζωντανή διαδικτυακή συζήτηση με τη συμμετοχή του μέλους του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, σύντροφου Στέφανου Στεφάνου και του επιστημονικού συνεργάτη του ΙΝΕΚ – ΠΕΟ, Ηλία Ιωακείμογλου. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε σειρά συναντήσεων με αρμόδιους σχετιζόμενους με το θέμα της φετινής εκστρατείας. Συγκεκριμένα, είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις με την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού, τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ και τον Γενικό Γραμματέα της ΠΕΟ.

Ως ΕΔΟΝ, εκτιμούμε πως μέσα στα πλαίσια της φετινής μας εκστρατείας καταφέραμε να αναπτύξουμε περαιτέρω τις θέσεις μας γύρω από το ζήτημα και να τις μεταφέρουμε σε ακόμα περισσότερους νέους. Παράλληλα στάλθηκε ένα σαφές μήνυμα προς όλους τους αρμόδιους πως η Οργάνωση μας, βαδίζοντας μαζί με την εργαζόμενη νεολαία του τόπου, δεν θα επιτρέψει να φορτώσουν εξολοκλήρου μια καινούργια κρίση στις πλάτες των εργαζόμενων και ιδιαίτερα της νεολαίας που βρίσκεται και σε πιο ευάλωτη θέση. Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις λογικές της υποταγής που θέλουν τα εργασιακά δικαιώματα να ορίζονται από τις ορέξεις του κεφαλαίου και καλούμε τη νεολαία να είναι σε ετοιμότητα για τους αγώνες που έπονται!

 

Τμήμα Νέων Εργαζομένων

Κ.Σ. ΕΔΟΝ

29/06/2020

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.