Η ΕΔΟΝ Πάφου στο πλευρό των απεργών εργαζομένων του Δήμου Πάφου

Ως ΕΔΟΝ Πάφου στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον απεργιακό αγώνα διαρκείας που διεξάγουν οι εργαζόμενοι στο Δήμο Πάφου. Το προσωπικό του Δήμου συμπαραστέκεται στον αγώνα των συναδέλφων τους στην υπηρεσία περισυλλογής σκυβάλων, αντιδρώντας στις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης των συγκεκριμένων υπηρεσιών, που έχουν ξεκινήσει μετά από απόφαση του Δημάρχου Πάφου και της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την ίδια στιγμή καταδικάζουμε την προσπάθεια τρομοκρατίας και εκφοβισμού, με τη σύλληψη απεργών από την αστυνομία, αλλά και την προσπάθεια του Δημάρχου Πάφου, με την στήριξη Δημοτικών Συμβούλων του ΔΗΣΥ, να κινηθούν με τις μεθόδους της απεργοσπασίας. Η προσπάθεια τους να σπάσουν την απεργία, προχωρώντας σε μίσθωση υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα, μας θυμίζουν εποχές σκοτεινών εργοδοτικών μεθόδων.

Ως ΕΔΟΝ Πάφου θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των απεργών, όπως το πράξαμε και κατά την προσπάθεια απεργοσπασίας, για να υπερασπιστούν τα δίκαια αιτήματα τους. Καλούμε τη νεολαία και του κατοίκους του Δήμου Πάφου να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα των απεργών. Ενωμένοι οι εργαζόμενοι αλλά και οι κάτοικοι του Δήμου Πάφου να στείλουν το μήνυμα πως δε θα περάσει η ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας περισυλλογής σκυβάλων. Την ίδια στιγμή καλούμε το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο να ανακαλέσουν την απόφαση τους και να εξετάσουν τις εισηγήσεις που έχει θέσει το Συνδικαλιστικό Κίνημα και η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων.

ΕΔΟΝ Πάφου

15/3/2020

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.