Συμμετοχή ΕΔΟΝ στη 15η Συνάντηση Ευρωπαϊκών Κομμουνιστικών Οργανώσεων Νεολαίας

Πραγματοποιείται αυτές τις μέρες (28-30 Ιουνίου) στο Λινζ της Αυστρίας η 15η Συνάντηση Ευρωπαϊκών Κομμουνιστικών Οργανώσεων Νεολαίας. Η συνάντηση φιλοξενείται από την Κομμουνιστική Νεολαία Αυστρίας κάτω από το σύνθημα «Η επανάσταση θα διακηρύξει: Ήμουν, είμαι και θα είμαι! (Ρόζα Λούξεμπουργκ). Η νεολαία είναι το μέλλον. Το μέλλον είναι ο σοσιαλισμός. Οι κομμουνιστικές οργανώσεις νεολαίας στην πρωτοπορία του αγώνα ενάντια στο κεφάλαιο και στην καπιταλιστική εκμετάλλευση».

Στη συνάντηση την ΕΔΟΝ εκπροσωπεί ο υπεύθυνος του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων του Κ.Σ. της ΕΔΟΝ Ιάκωβος Τοφαρή.

Στη συνάντηση συμμετέχουν 17 οργανώσεις από 13 χώρες. Η συνάντηση θα ασχοληθεί με τους αγώνες μαθητών, φοιτητών, νέων εργαζομένων και ανέργων στην Ευρώπη, με τη δράση των κομμουνιστικών οργανώσεων νεολαίας σε θέματα που απασχολούν τη νεολαία όπως ο αθλητισμός, ο πολιτισμός, η πάλη ενάντια στα ναρκωτικά, ο αγώνας για ελεύθερο χρόνο, για την προστασία του περιβάλλοντος και στέγαση, καθώς επίσης και τον αγώνα της νεολαίας ενάντια στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον κίνδυνο γενικευμένης έντασης εξαιτίας των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών με τις υπόλοιπες οργανώσεις νεολαίας κρίνεται ως πολύ σημαντική. Η ανάγκη της περαιτέρω συνεργασία ανάμεσα στις κομμουνιστικές, προοδευτικές οργανώσεις και το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα διεθνώς, είναι αναγκαία και πρέπει να βελτιωθεί. Ο συντονισμός της δράσης και οι κοινές πρωτοβουλίες, εκεί και όπου είναι εφικτό, στη βάση του σεβασμού της αυτοτέλειας της κάθε οργάνωσης είναι χρήσιμα εργαλεία ως προς την προσπάθεια αυτή.

Γραφείο Διεθνών Σχέσεων
Κ.Σ. ΕΔΟΝ

29/6/2019

© 2024 EDON. All Rights Reserved.