Δελτίο Τύπου ΕΔΟΝ για την επίσκεψη στο Μακάριο Νοσοκομείο

Αντιπροσωπεία του Κεντρικού Συμβουλίου και του Γραφείου Περιβάλλοντος και Υγείας της ΕΔΟΝ πραγματοποίησε τo Σάββατο, 27 Απριλίου επίσκεψη στις Παιδιατρικές Πτέρυγες του Μακάριου Νοσοκομείου με την ευκαιρία των γιορτών του Πάσχα.

Είχαμε τη δυνατότητα να χαρίσουμε συμβολικά δώρα στα παιδιά που νοσηλεύονται μαζί με ευχές για ταχεία ανάρρωση. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μας είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό για ζητήματα που αφορούν τον τομέα της Υγείας, τον τρόπο λειτουργίας των Δημόσιων Νοσοκομείων και των σοβαρότατων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή σε πολλούς και διάφορους τομείς.

Δυστυχώς η Υγεία τα τελευταία χρόνια είναι ακόμα ένα θύμα των αντιλαϊκών πολιτικών που εφαρμόζει η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ. Μείωση των προϋπολογισμών για την Υγεία,, τεράστιες λίστες αναμονής, έλλειψη φαρμάκων και αναλώσιμων, υπερβολικός φόρτος εργασίας γιατρών και άλλα πολύ σοβαρά προβλήματα αντικατοπτρίζουν την εικόνα του τομέα της Υγείας των τελευταίων χρόνων.

Ως ΕΔΟΝ, θεωρούμε πως η πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγεία και το δικαίωμα στην δωρεάν περίθαλψη πρέπει να είναι ισότιμη για όλους. Η Υγεία αποτελεί κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται από την πολιτεία. Χωρίς αποκοπές, εκπτώσεις και μειώσεις, στο όνομα αντιμετώπισης της κρίσης του καπιταλισμού. Ως ΕΔΟΝ θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να μην μετατραπεί η Υγεία σε προνόμιο των λίγων και εκλεκτών. Για να εφαρμοστεί το Γε.ΣΥ χωρίς παλινδρομήσεις και εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων. Το κράτος έχει υποχρέωση να παρέχει ΔΩΡΕΑΝ και σε όλους τους πολίτες του, τις υπηρεσίες υγείας.


Γραφείο Περιβάλλοντος & Υγείας
Κ.Σ. ΕΔΟΝ

27/04/2019

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.