Κάλεσμα ΕΔΟΝ για τη Δράση ενάντια στα πυρηνικά

Τα πυρηνικά όπλα αποτελούν τη σοβαρότερη απειλή για την ανθρωπότητα. Η ιστορία έχει καταγράψει αμέτρητες απώλειες και φρικτές συνέπειες πυρηνικών πολιτικών. Τρανά παραδείγματα το Ναγκασάκι και η Χιροσίμα, το Τσέρνομπιλ και η Φουκοσίμα.

Οι ιμπεριαλιστικές συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις με επίκεντρο την ανάπτυξη πυρηνικών εξοπλισμών μεγαλώνουν τον κίνδυνο ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος ενώ οι πυρηνικές δοκιμές συνεχίζονται και αυξάνονται μέρα με τη μέρα.

Τρόμο προκαλεί και για την πατρίδα μας η ανέγερση πυρηνικού σταθμού στο Άκκιουγιου της Τουρκίας σε μια απόσταση μόλις 65 χιλιομέτρων από τις βόρειες ακτές της Κύπρου.

Ως ΕΔΟΝ διατρανώνουμε για ακόμη μια φορά, τη θέση μας υπέρ του παγκόσμιου αφοπλισμού, για παγκόσμια Ειρήνη και Ευημερία.

Καλούμε τη νεολαία του τόπου μας να συμμετέχει στη Δράση Ενάντια στα Πυρηνικά που συνδιοργανώνουν 44 κόμματα και οργανώσεις της Ελληνοκυπριακής και Τουρκοκυπριακής Κοινότητας.

Τη Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019 στις 7μ.μ., στο τέρμα της οδού Λήδρας, σχηματίζουμε ανθρώπινη αλυσίδα κατά μήκος της νεκρής ζώνης για να στείλουμε το κοινό μας μήνυμα ενάντια στα πυρηνικά.

Γραφείο Περιβάλλοντος και Υγείας

Κ.Σ. ΕΔΟΝ

19/04/2019

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.