Συγχαρητήρια επιστολή ΕΔΟΝ προς ΚΝΕ για τα αποτελέσματα των εκλογών σε ΑΕΙ –ΤΕΙ στην Ελλάδα

Από: Κεντρικό Συμβούλιο ΕΔΟΝ

Προς: Κεντρικό Συμβούλιο ΚΝΕ

Αγαπητοί σύντροφοι,


Σας συγχαίρουμε για τα πολύ θετικά αποτελέσματα που έχουν πετύχει τα στελέχη της ΚΝΕ στις φοιτητικές εκλογές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ με τους συνδυασμούς της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. Ενθαρρυντική είναι η κατάκτηση για ακόμα μια φορά της 2ης θέσης στα συγκεντρωτικά αποτελέσματα, καθώς επίσης και η πρωτιά σε δεκάδες συλλόγους, αλλά και σε ολόκληρα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλη την Ελλάδα. Πολύ σημαντική κρίνεται και η άνοδος, τόσο ποσοστιαία, όσο και αριθμητικά, που δίνει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στους αγώνες που έχει να δώσει το φοιτητικό κίνημα στην Ελλάδα.

Τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών και η ενίσχυση της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. επιβεβαιώνουν ότι οι φοιτητές δεν συμβιβάζονται με τον εκφυλισμό των φοιτητικών συλλόγων και τη διάλυση του φοιτητικού κινήματος, αλλά ούτε και με τις αντιλαϊκές πολιτικές και το ξεπούλημα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Αντίθετα, οι φοιτητές αγκαλιάζουν τους αγώνες και τις διεκδικητικές θέσεις που εκφράζει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Σε αυτόν τον αγώνα του ελληνικού φοιτητικού κινήματος ρίχτηκαν με περηφάνια τα στελέχη της ΕΔΟΝ και της Προοδευτικής Κ.Φ. που σπουδάζουν στην Ελλάδα, τόσο μέσα από τη συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια, όσο και με τη στήριξη των συνδυασμών της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. Μαζί θα συνεχίσουμε να δίνουμε πλάι πλάι τους αγώνες στα Πανεπιστήμια και στους δρόμους για διεκδικητικούς συλλόγους, για παιδεία που θα υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού και όχι της πλουτοκρατίας, αγώνες ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στην αιματοβαμμένη κυριαρχία του.


Συντροφικά,

Κεντρικό Συμβούλιο ΕΔΟΝ

© 2024 EDON. All Rights Reserved.