Η ΕΔΟΝ Αμμοχώστου για την ανάρτηση εθνικιστικού συμβόλου σε σχολείο της επαρχίας Λάρνακας

Ως ΕΔΟΝ καταδικάζουμε το απαράδεκτο γεγονός που έλαβε χώρα στο Γυμνάσιο Δροσιάς. Συγκεκριμένα με την ανοχή, όπως όλα δείχνουν, της διεύθυνσης του σχολείου αναρτήθηκε σε τοίχο του σχολείου μεγάλη σημαία που απεικονίζει την Κύπρο μέσα στην ελληνική σημαία. Μια σημαία σήμα κατατεθέν του νεοναζιστικού μορφώματος ΕΛΑΜ και άλλων νεοφασιστικών, εθνικιστικών οργανώσεων.

Η άνοδος των κρουσμάτων εθνικισμού οφείλεται κυρίως στη στασιμότητα στο Κυπριακό, αλλά και στην προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας από τους νεοφασίστες, αλλά και την κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ. Η ενωτική σημαία δεν έχει θέση στα σχολεία μας, καθώς είναι στο όνομα της ένωσης που οι εθνικιστές – σοβινιστές έδωσαν το 1974 την ευκαιρία στην Τουρκία να επέμβει στην Κύπρο. Είναι οι εθνικιστές και στις δύο κοινότητες που διέπραξαν εγκλήματα σε βάρος αμάχων. Είναι ο εθνικισμός – σοβινισμός που έπαιξε το παιχνίδι του ιμπεριαλισμού, ο οποίος απεργαζόταν τη διχοτόμηση της Κύπρου.

Καλούμε κάθε νέο και νέα, να απομονώσει τέτοιες συμπεριφορές οι οποίες μόνο κακό κάνουν στον αγώνα του λαού μας για απελευθέρωση και επανένωση. Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να ερευνήσει το θέμα και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες. Ως ΕΔΟΝ, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στο φασισμό – εθνικισμό, στους δύσκολους καιρούς που διάγει ο τόπος μας.

 

Ε.Σ. ΕΔΟΝ Αμμοχώστου

9/4/2019

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.