Δηλώσεις Σεβήρου Κούλα, μέλους της Κεντρικής Γραμματείας της ΕΔΟΝ, στη διάσκεψη Τύπου με θέμα «Το Δεκαπενθήμερο Επαναπροσέγγισης της ΕΔΟΝ»

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ διοργανώνει και φέτος, για 27η συνεχή χρονιά, το Δεκαπενθήμερο Επαναπροσέγγισης. Το δεκαπενθήμερο επαναπροσέγγισης πραγματοποιείται από τις 23 Μαρτίου μέχρι τις 14 Απριλίου, με το σύνθημα «Κάτω από τον ίδιο ουρανό» και είναι αφιερωμένο στους ηρωομάρτυρες της ελληνοτουρκικής φιλίας Ντερβίς Αλί Καβάζογλου και Κώστα Μισιαούλη, οι οποίοι δολοφονήθηκαν άνανδρα από την τρομοκρατική – εθνικιστική οργάνωση ΤΜΤ στις 11 Απριλίου 1965.

Το Δεκαπενθήμερο Επαναπροσέγγισης της ΕΔΟΝ, πραγματοποιείται σε μια περίοδο που οι διαπραγματεύσεις για λύση του Κυπριακού βρίσκονται σε αδιέξοδο. Η όξυνση της επιθετικότητας του τουρκικού ιμπεριαλισμού και ευρύτερα η ένταση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή μας, τονίζουν την ανάγκη να απαλλαγούμε από την κατοχή στην Κύπρο.

Το φλερτ του Προέδρου Αναστασιάδη με λύσεις τύπου αποκεντρωμένης ή χαλαρής ομοσπονδίας, είναι επικίνδυνο για την υπόθεση της λύσης. Αυτή την κρίσιμη ώρα, οι δύο ηγέτες πρέπει να κατανοήσουν τις ευθύνες τους έναντι του τόπου και του λαού μας και να επιδιώξουν στην πράξη τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν με διαφύλαξη του υλικού των διαπραγματεύσεων για κατάργηση των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων. Για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα όπως καθορίζεται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ, για ένα κράτος με μια κυριαρχία, μια διεθνή προσωπικότητα και μια ιθαγένεια.

Οι νέοι και νέες της Κύπρου έχουμε μόνο μια επιλογή. Να απομονώσουμε όσους προσπαθούν, να ξανασπείρουν το φανατισμό και τη διχόνοια. Ο εχθρός και στις δύο κοινότητες ήταν και παραμένει το παιδί του ιμπεριαλισμού, ο εθνικισμός – σοβινισμός.

Καλούμε τη νέα γενιά του τόπου, να συμμετέχει μαζικά στη μεγάλη αντιφασιστική πορεία νεολαίας, Ε/κ και Τ/κ, την Κυριακή 7 Απριλίου και ώρα 9:15 από το Πέρα Χωριό Νήσου προς τον τάφο του Ντερβίς Αλί Καβάζογλου στο Δάλι, αλλά και στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις επαρχίες, στέλλοντας ηχηρό μήνυμα απελευθέρωσης και επανένωσης της πατρίδας μας.

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.