Η ΕΔΟΝ για την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Εσωτερικής Θεραπείας «Θεραπευτική Κοινότητα Εφήβων»

Η ΕΔΟΝ χαιρετίζει την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Εσωτερικής Θεραπείας Εφήβων «Θεραπευτική Κοινότητα Εφήβων».

Το Κέντρο Εσωτερικής Θεραπείας Εφήβων παρέχει εντατική θεραπεία σε αγόρια και κορίτσια 13 – 19 ετών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα χρήσης ουσιών εξάρτησης σε ένα πλαίσιο εσωτερικής διαμονής. Η Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου (ΑΑΕΚ) συνεπής στην Εθνική της Στρατηγική και με απώτερο στόχο τη βέλτιστη διαχείριση των ανηλίκων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τις ουσίες εξάρτησης χρηματοδότησε εξολοκλήρου το Κέντρο αυτό.

Ο αγώνας κατά των εξαρτήσεων αποτελεί κορυφαίο πυλώνα της δράσης της ΕΔΟΝ και η δημιουργία κέντρων απεξάρτησης και θεραπείας ανηλίκων ήταν πάγιο αίτημα της Οργάνωσης μας.

Επαναλαμβάνουμε ότι, ως ΕΔΟΝ είμαστε αντίθετοι με τις προσεγγίσεις τεχνητού διαχωρισμού μεταξύ μαλακών και σκληρών ναρκωτικών, αλλά και της νομιμοποίησης τους. Προσεγγίσεις τέτοιες είναι πολύ επικίνδυνες, ειδικά σε περιόδους όπως η σημερινή, που όλο και περισσότεροι νέοι αναζητούν υποκατάστατα ευτυχίας σαν απάντηση στα προβλήματα, τα αδιέξοδα και τις ανασφάλειες που δημιουργεί το σύγχρονο καπιταλιστικό σύστημα.

Ως ΕΔΟΝ, θα συνεχίσουμε τον καθημερινό μας αγώνα κόντρα στις εξαρτήσεις, στηρίζοντας κάθε προσπάθεια που καταβάλλεται από την ΑΑΕΚ και εντατικοποιώντας τη δράση μας στους τομείς της διαφώτισης και πρόληψης.

Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες ένταξης, όλο και περισσότερων νέων στις γραμμές της οργανωμένης πάλης, που αποτελεί τη μόνη πραγματική απάντηση στα προβλήματα της νέας γενιάς.

Γραφείο Περιβάλλοντος & Υγείας
Κ.Σ. ΕΔΟΝ
21/3/2019

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.