Συμμετοχή της ΕΔΟΝ στο 10ο Συνέδριο των Κολεκτίβων Νέων Κομμουνιστών Ισπανίας (CJC)

Αναχωρεί την Παρασκευή 1η Μαρτίου για τη Μαδρίτη  η Γαβριέλα Δαυίδ, για να εκπροσωπήσει την ΕΔΟΝ στο 10ο Συνέδριο των Κολεκτίβων Νέων Κομμουνιστών (CJC), το οποίο πραγματοποιείται μεταξύ 1-3 Μαρτίου κάτω από το σύνθημα «Μια οργάνωση που θα κάνει τη λέξη επανάσταση να ακουστεί στο παρών».

Το συνέδριο της CJC πραγματοποιείται σε μια περίοδο που η καταστολή στην Ισπανία εντείνεται λόγω και της αυξημένης έντασης σχετικά με την Καταλονία. Την ίδια στιγμή, ο λαϊκισμός και η προσπάθεια αποπροσανατολισμού του λαού της χώρας βρίσκονται σε έξαρση, καθώς η Ισπανία οδεύει σε πρόωρες εκλογές.

Μέσα σε αυτό το ιδιαίτερα εχθρικό περιβάλλον για το λαό και ειδικότερα για τη νεολαία, αποτελεί ύψιστη ανάγκη, η οργάνωση και η μαζική πάλη για την υπεράσπιση και την αποκατάσταση των δικαιωμάτων του λαού.

Η ΕΔΟΝ και η CJC δίνουν εδώ και χρόνια κοινές μάχες, μέσα στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών για την υπεράσπιση των λαών του κόσμου, από τις επιθέσεις του ιμπεριαλισμού με όλα τα μέσα που αυτός διαθέτει.

Γραφείο Διεθνών Σχέσεων
Κ.Σ. ΕΔΟΝ

01/03/2019

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.