Παράδοση χρημάτων Καλάντων Αλληλεγγύης 2019 (Φωτογραφίες)

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 συνάντηση μεταξύ του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ και της Επιτροπής Πυρόπληκτων Μαραθώνα – Ραφήνας στην Ελλάδα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Στέκι Αλληλεγγύης του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου που στήθηκε στο Μάτι Αττικής, κατά την οποία έγινε επίδοση του ποσού των 4743,04 ευρώ που μαζεύτηκε από την εκστρατεία του Παγκύπριου Κινήματος ΕΔΟΝόπουλων, «Κάλαντα Αλληλεγγύης», αφιερωμένη φέτος στα πυρόπληκτα παιδιά της Αττικής. Το ποσό επιδόθηκε από αντιπροσωπεία της ΕΔΟΝ, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα Χρίστο Χριστόφια.

Ο θεσμός των «Καλάντων Αλληλεγγύης» έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια, ως μία από τις σημαντικότερες δράσεις έκφρασης αλληλεγγύης του παιδικού μας κινήματος γιατί προσφέρουμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, έμπρακτα την αλληλεγγύη μας σε παιδιά όλου του κόσμου που την έχουν ανάγκη. Παράλληλα, δίνεται η ευκαιρία στα ΕΔΟΝόπουλα να συμμετέχουν στις προγραμματισμένες μας εκδηλώσεις, αναπτύσσοντας με αυτό τον τρόπο το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης, της προσφοράς, του εθελοντισμού και της διεθνιστικής αλληλεγγύης.

Η εκστρατεία φέτος αφιερώθηκε από τα ΕΔΟΝόπουλα στα πυρόπληκτα παιδιά της Αττικής, συμβάλλοντας στην αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν οι φονικές πυρκαγιές το περασμένο καλοκαίρι, των οποίων οι συνέπειες επηρεάζουν μέχρι σήμερα το λαό της περιοχής, με ιδιαίτερη ευαισθησία προς τους πυρόπληκτους συνομήλικους τους.

Μέσα από την εκστρατεία των «Καλάντων Αλληλεγγύης», έγινε προσπάθεια ενημέρωσης για τη σημασία προσήλωσης της κοινωνικής πολιτικής του κράτους στον άνθρωπο και τις ανάγκες του.  Μια προσπάθεια ώστε να στείλουμε το μήνυμα ότι στις μέρες μας, είναι αδιανόητο να χάνονται ανθρώπινες ζωές λόγω της ανεπαρκούς στήριξης του κράτους για δημιουργία ενός σχεδίου, ώστε να διαμορφωθούν οι οικισμοί και οι υποδομές με τρόπο που να προστατεύεται ο άνθρωπος και το φυσικό περιβάλλον από τέτοιες καταστροφές. Η πρόοδος της τεχνολογίας και η ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων, πρέπει να αξιοποιείται για προστασία των ανθρώπων και του περιβάλλοντος και όχι για αγορά πολεμικού εξοπλισμού, θυσιάζοντας τις ζωές αθώων ανθρώπων στο βωμό της αύξησης της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Ευχαριστούμε τον κόσμο για τη θερμή ανταπόκριση στο κάλεσμα προσφοράς και αλληλεγγύης προς τα πυρόπληκτα παιδιά της Αττικής.

 
Γραφείο ΕΔΟΝόπουλων
Κ.Σ. ΕΔΟΝ

18/02/2019

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.