Η ΕΔΟΝ για το «success story» σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat

Το θέατρο του παραλόγου όσον αφορά στην οικονομία συνεχίζεται και όσο πάει και εντείνεται. Τα πρωτόγνωρα κοινωνικά φαινόμενα ανισοτήτων που εμφανίζονται τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο, φαίνεται να μην στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα στην Κυβέρνηση για το τι μέλλει γενέσθαι για τους νέους και τις νέες του τόπου.  

Όσο και εάν η Κυβέρνηση θέλει και προσπαθεί να ωραιοποιήσει την κατάσταση στην οικονομία, οι αριθμοί πολλές φορές μιλάνε από μόνοι τους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα την Eurostat για ακόμα μια φορά η χώρα μας είναι στις πρώτες θέσεις των αρνητικών οικονομικών δεικτών και την ίδια ώρα παρουσιάζουν την δυσμενή οικονομική κατάσταση του τόπου και του λαού μας. Η Κύπρος παρά το δήθεν «success story»,  που παρουσιάζει η Κυβέρνηση ΔΗΣΥ – Αναστασιάδη, κατέχει την 4η υψηλότερη ανεργία μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. Η έρευνα παρουσιάζει ότι το ποσοστό των χαμηλόμισθων στην Κύπρο έχει πολλαπλασιαστεί, οι μισοί νέοι εργαζόμενοι δουλεύουν με μισθούς των 1000 ευρώ και το ποσοστό των νέων που είναι στο όριο της φτώχειας έχει διπλασιαστεί.

Ως ΕΔΟΝ, καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τη συμπεριφορά του βουλευτή του ΔΗΣΥ, Νίκου Νουρή και την απάθεια την οποία παρουσιάζει στις οικονομικές δυσκολίες της νέας γενιάς. Ο κ. Νουρής θεωρεί πολύ θετικό το γεγονός ότι 17,350 νέοι αμείβονται με μισθό 900 ευρώ, αψηφώντας το γεγονός ότι η Κύπρος θεωρείται στις πρώτες χώρες με υψηλό κόστος ζωής.

Η ΕΔΟΝ θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό της κυπριακής νεολαίας η οποία παλεύει για ένα καλύτερο αύριο. Νεολαία η οποία δεν συμβιβάζεται με την περιστασιακή οικονομική ανάπτυξη και την ανάπτυξη των λίγων και φυσικά δεν στηρίζει όσους κάνουν κουρέλια τα όνειρα της.

 

Τμήμα Νέων Εργαζομένων

Κ.Σ. ΕΔΟΝ

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.