Kıbrıs’taki İngiliz Üslerine Karşı Karar

Gençliğin Birleşik Demokratik Örgütü (EDON) bugün, 27 Ocak 2019 günü Troodos’un zirvesindeki İngiliz üsleri dışında toplanan yüzlerce gençle birlikte Kıbrıs’taki İngiliz üslerinin varlığına derhal son verilmesi taleplerini güçlü bir şekilde haykırdı.

1.    Yurdumuzda İngiliz askeri üslerinin varlığı Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarına zarar vermektedir. Kıbrıs’taki İngiliz üsleri Kıbrıs halkının kendi kaderini tayin hakkının ve aynı zamanda Kıbrıs Cumhuriyeti’nin altını oymaktadır. Bu üsler sömürgeciliğin çağdışı kalıntılarını ve özellikle istila ve işgalden sonra yurdumuzun bedeninde ikinci bir açık yarayı teşkil etmektedir. Bölgemizde barış ve güvenlik açısından tehlikeyi teşkil etmekte ve hem Kıbrıs halkına, hem de komşu halklara acı çektirmektedir.
2.    Askeri güçlerin bölgemize ölüm saçmak için yaptıkları saldırılarda kullanıldığı için bu üslerin varlığının ve kullanımının bölge halklarına karşı işlenen canice bir suç olduğunu kanıtlamaktadır. Ayrıca bu üsler yurdumuzu her gün casusluk faaliyetlerine ve askeri maceralara karıştırmakta ve ciddi tehlikelere yol açmaktadır. Üslerin emperyalistler tarafından kontrol dışı bir şekilde kullanılmasında bugünkü Anastasiadis-DİSİ hükümetinin de sorumlulukları vardır ve bu hükümet ABD’nin ve NATO’cu müttefiklerinin gayri meşru planları için üslerin kullanımından kaçınılması için hiçbir şey yapmadı.
3.    Üslerin NATO’cu emperyalistlerin saldırılarının sıçrama tahtası olarak kullanılması devam edemez. Bu savaşlar yeni toprakların kontrolü ve ele geçirilmesi, Akdeniz ve Orta Doğu pazarlarının ve zengin kaynaklarının denetimi amacıyla bölgenin kontrolünü hedeflemektedir.
4.    AB’nin NATO ve müttefikleriyle birlikte emperyalist savaşlara katılımı özellikle Orta Doğu ve Afrika’dan dev mülteci ve göçmen dalgalarına yol açmaktadır. Bölge halklarının, ağırlıklı olarak sivil halkın, kadınların ve çocukların, Akdeniz’de boğulan binlerce mülteci ve göçmenin kanıyla sınırlar yeniden çizilmektedir.
5.    Barış ideallerine bağlı kalmaya devam eden biz Kıbrıslırumlar ve Kıbrıslıtürkler Kıbrıs’ı NATO’nun batmayan savaş gemisine dönüştürerek, NATO’nun halkımıza karşı işlediği suçları silip, NATO’cuların işledikleri suç ve cinayetleri örtmeye çalışanları kınıyoruz. Anastasiadis hükümetini ve aynı zamanda NATO’ya ve savaş kışkırtıcısı “Barış İçin Ortaklık” programına girmemizi tezgâhlayanları kınıyoruz. İstila ve işgali planlayan ve gerçekleştirenlere boyun eğmiyoruz. Kıbrıs’ın emperyalist NATO’cu planlarda ve savaşlarda, dolaylı ya da dolaysız, hiçbir biçimde yer almamasını talep ediyoruz.
6.    Bunlara paralel olarak, Kıbrıslırumların ve Kıbrıslıtürklerin birlikte NATO’cu hilkat garibesi İngiliz üslerini adamızdan söküp atmaları için, yurdumuzun kurtuluşu ve yeniden birleşmesi değişmeyen hedefimiz olarak var olmaya devam etmektedir. İşgal ordularının, garantör güçlerin, müdahale haklarının, yabancı bağımlılıkların ve tel örgülerin olmayacağı, özgür, federal, egemen, bağımsız ve askersizleştirilmiş bir Kıbrıs için birlikte mücadele edelim.
7.    Emperyalist savaşların, yoksulluk ve sefaletin olmayacağı bir dünya için; barış, demokrasi ve özgürlük için mücadele eden bütün dünya halklarıyla güçlerimizi birleştiriyoruz.
8.    NATO’nun ve saldırgan orduların dağıtılmasını, askeri üslerin kapatılmasını, tamamıyla nükleerlerin yasaklanmasını ve nükleer silahsızlanmayı talep ediyoruz.

                                                                                        ÖLÜM SAÇAN ÜSLER KIBRIS’TAN DIŞARI!

27 Ocak 2019

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.