Ανακοίνωση για το μνημόσυνο του Γρίβα

45 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το θάνατο του ολετήρα και αρχιπροδότη της Κύπρου Γεώργιου Γρίβα Διγενή. Ενός ανθρώπου όπου η δράση του δεν ξεκινά ούτε σταματά την περίοδο του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59, αλλά πέραν πάσης αμφιβολίας, τόσο πριν όσο και μετά η δράση του κρίνεται ως προδοτική και εγκληματική. Από την ίδρυση της περιβόητης τρομοκρατικής οργάνωσης «Χ» στην Ελλάδα, στην αρχηγεία της ΕΟΚΑ και τέλος στην ίδρυση της παραστρατιωτικής και παράνομης οργάνωσης ΕΟΚΑ Β΄, όπου με τις ιμπεριαλιστικές ευλογίες του ΝΑΤΟ και της Χούντας των Αθηνών, υλοποίησαν τους σχεδιασμούς για διαμελισμό της Κύπρου πραγματοποιώντας το πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου 1974, ανοίγοντας την κερκόπορτα λίγες μέρες μετά στον Αττίλα.

Έτσι και φέτος για άλλη μια χρονιά σύσσωμος ο ΔΗΣΥ και η κυβέρνηση Αναστασιάδη, μαζί με το ΕΛΑΜ και τον υπόλοιπο εθνικιστικό συρφετό της Κύπρου, τίμησαν με κλάδους ελαίας τον «ήρωα» Γρίβα, ασελγώντας ξανά εις βάρος της ιστορικής μνήμης του λαού μας. Μέσα από ένα εθνικιστικό παραλήρημα , αδιαφορώντας παντελώς για τη στασιμότητα που υπάρχει στις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό αλλά και για τις αρνητικές εξελίξεις στην Τουρκοκυπριακή κοινότητα. Για ακόμα μια φορά επέλεξαν  να συμμετάσχουν στο μνημόσυνο με λάβαρα της ΝΕΔΗΣΥ και της ΜΑ.ΚΙ., παρελαύνοντας με φωτογραφίες του Γρίβα.

Έτσι συνεχίζουν να δείχνουν ξεκάθαρα την αλλοπρόσαλλη στάση τους στο Κυπριακό. Είναι καιρός εκεί στο ΔΗΣΥ να επιλέξουν αν τελικά επιθυμούν, όπως δηλώνουν άλλωστε επιφυλακτικά, λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και ειρηνική συμβίωση με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας ή αν θα συνεχίσουν τη δικαίωση και διαιώνιση του σωβινισμού και της ενωσιολογίας, εξυπηρετώντας το σημερινό στάτους κβο.

Ως ΕΔΟΝ, τονίζουμε για ακόμα μια φορά πως η θέληση για λύση του Κυπριακού, για απελευθέρωση κι επανένωση του τόπου και του λαού μας, αποδεικνύεται από το σεβασμό στην ιστορική αλήθεια και όχι στις εθνικιστικές εξάρσεις και στην παραχάραξη της. Τέλος, καλούμε το πρόεδρο Αναστασιάδη να αφήσει τις όποιες μικροπολιτικές σκοπιμότητες, χρησιμοποιώντας μέσα συσπειρώνοντας την ακροδεξιά πτέρυγα του ΔΗΣΥ, και να επαναρχίσει αμέσως τις διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού.

Γραφείο Τύπου

Κ.Σ. ΕΔΟΝ

27/01/2019

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.