Χαιρετισμός Οργάνωσης Νεολαίας του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP)

«Να ζήσεις
Σαν ένα δέντρο μονάχο και ελεύθερο
Σαν ένα δάσος σε αδερφοσύνη»

Σύντροφοι!
Ως Οργάνωση Νεολαίας του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP) νοιώθουμε μεγάλη τιμή που χαιρετίζουμε στο Συνέδριό σας.

Τιμούμε με σεβασμό τους συντρόφους που έπεσαν στο δρόμο του αγώνα για τη δημοκρατία και την τιμή της ανθρωπότητας ως θύματα του σωβινισμού και του εθνικισμού. Τιμούμε τους άμαχους δολοφονηθέντες και αγνοούμενους θύματα του φασισμού και του τυφλού ρατσισμού. Όλους όσοι που αφιέρωσαν όλη τη ζωή τους για εκείνη την όμορφη μέρα που θα επανενωθεί το νησί μας και έδωσαν την τελευταία πνοή τους λέγοντας «η ειρήνη στην Κύπρο δεν μπορεί να εμποδιστεί».

ΕΔΟΝίτισσες και ΕΔΟΝίτες!
Μας περιμένουν δύσκολες μέρες. Δυστυχώς ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αμφισβήτησε τις βάσεις της ομοσπονδίας και της πολιτικής ισότητας των δύο κοινοτήτων και αυτή τη στιγμή μετατρέπεται σε έναν από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της διχοτόμησης στο νησί. Αυτές οι εξελίξεις κουβαλούν νερό και στο μύλο της διχοτόμησης των φασιστών στο βορρά. Η υπερβολική παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων και οι συνθήκες στρατιωτικής θητείας στο νησί μας είναι σε μια απαράδεκτη κατάσταση. Θέλουμε να εκφράσουμε και από αυτό το βήμα ότι εμείς ως Οργάνωση Νεολαίας του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος υποστηρίζουμε το δικαίωμα της άρνησης στράτευσης για λόγους συνείδησης και πως θα επιμένουμε σε αυτό. Επίσης, ξέρουμε πως οι δύο αδελφικές κοινότητες, οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι, που τους οδήγησαν σε αλληλοσπαραγμό ο ιμπεριαλισμός και ο φασισμός, δεν θα ξαναπέσουν στην ίδια παγίδα και θα πουν «Όχι, ποτέ πια ξανά», στον πόλεμο.

Σύντροφοι!
Πρέπει να είμαστε πιο ενεργοί στο δρόμο του κοινού μας αγώνα. Πρέπει να κατεβούμε στους δρόμους και να τους εμποδίσουμε εκείνους που δεν εκπροσωπούν ούτε το 10% των Ελληνοκυπρίων και ασκούν φασισμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά των Τουρκοκυπρίων και ανθρώπων άλλων εθνικοτήτων. Είναι απαράδεκτη η πολλές φορές αδιάφορη στάση της αστυνομίας σε αυτά τα γεγονότα. Εμείς πρέπει να είμαστε απέναντι τους, πρέπει να είμαστε στους δρόμους, γιατί μόνο έτσι θα καταλάβουν την ύπαρξη των ανθρώπων που μπορούν να τους αντιμετωπίσουν με τόλμη και αποφασιστικότητα.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στο ΕΛΑΜ και σε παρόμοιες άθλιες φασιστικές οργανώσεις να εμποδίζουν τη διέλευση στα οδοφράγματα, μέσω των οποίων μας δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης σε όλα τα μέρη του νησιού μας και στο να έρθουν οι δύο κοινότητες πιο κοντά. Στον αγώνα που δίνουμε εδώ και 50 χρόνια ας μην ξεχνάμε την εξής αλήθεια, ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΕΔΩ!

ΕΔΟΝίτισσες και ΕΔΟΝίτες!
Σήμερα δεν είναι η μέρα όπου θα συγκλονιστεί η πίστη μας και να χαθεί η τόλμη μας. Σήμερα είναι η μέρα του αγώνα. Για τη λύση, τη ειρήνη, τη δικαιοσύνη και ισότητα. Για όλες τις πανανθρώπινες αξίες. Για την ενωμένη ομοσπονδιακή Κύπρο στην οποία θα ζουν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι αδελφωμένοι. Εμπρός όλοι μαζί να τους στείλουμε ένα μήνυμα. Ας ταρακουνήσουμε με τις φωνές μας το κτήριο αυτό που είναι φτιαγμένο από χώμα, ατσάλι και πέτρα. Ας ακουστεί η φωνή από το Τρόοδος και Πενταδάκτυλο. Να τους θυμίσουμε ποιοι είμαστε εμείς!

Σήμερα να δώσουμε υπόσχεση μεταξύ μας! Μέσα στη χρονιά που έχουμε μπροστά μας ας απομονώσουμε τη «μεγάλη» φωνή των μικρών φασιστών στα πανεπιστήμια, στις πλατείες στα ραδιόφωνα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ας ενδυναμώσουμε τη φωνή εκείνων που παλεύουν για να φτάσουμε στις όμορφες μέρες. Να διαδώσουμε από στόμα σε στόμα ότι «η ειρήνη στην Κύπρο δεν μπορεί να εμποδιστεί». Ας ενδυναμώσουμε τη φωνή μας ώστε οι δεινόσαυροι που κατοικούν στα μέγαρά τους να κουνηθούν από τις θέσεις τους και να κάνουν βήματα για την ομοσπονδιακή Κύπρο!

Χαιρετίζουμε συντροφικά τη νέα ηγεσία που θα εκλεγεί και θέλουμε να επαναλάβουμε ότι αναμένουμε με μεγάλη αγωνία όλες τις κοινές εκδηλώσεις που θα κάνουμε μαζί.

Ζήτω η Οργάνωση Νεολαίας του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος!
Γιασιασίν ΕΔΟΝ - Ζήτω η ΕΔΟΝ!
Ζήτω η ομόσπονδη – ανεξάρτητη – ελεύθερη – ενωμένη Κύπρος!
Γιασιασίν Κίπρις’τα μπαρίς - Ζήτω η ειρήνη στην Κύπρο!
Η ειρήνη στην Κύπρο δεν μπορεί να εμποδιστεί!

 

© 2024 EDON. All Rights Reserved.