Αποστολή Αλληλεγγύης της ΕΔΟΝ για τον λαό της Παλαιστίνης

Αναχώρησε σήμερα, 16 Φεβρουαρίου 2024, αντιπροσωπεία του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ για αποστολή αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό, αποτελούμενη από τους Σταύρο Αγαθού, επικεφαλής Γραφείου Διεθνών Σχέσεων και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου, Παντελίνα Κούκου, επικεφαλής Παιδικού Τμήματος και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου και Αλέξη Παναγιώτου, μέλος του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Οργάνωσης.

Η αποστολή της ΕΔΟΝ, σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της Εκστρατείας Κάλαντα Αλληλεγγύης 2024, η οποία ήταν αφιερωμένη στα παιδιά της Παλαιστίνης. Η αντιπροσωπεία της ΕΔΟΝ θα φτάσει στον Λίβανο, όπου και διαμένουν δεκάδες χιλιάδες παλαιστίνιοι πρόσφυγες και η αποστολή αλληλεγγύης φιλοξενείται από την αδερφή μας Οργάνωση, την Ενιαία Δημοκρατική Ένωση Λιβάνου (ULDY).

Στα πλαίσια της αποστολής η αντιπροσωπεία της ΕΔΟΝ θα πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με τις παλαιστινιακές Οργανώσεις Νεολαίας – μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ), όπου και θα ενημερωθεί για την κατάσταση στη Γάζα, με την εντεινόμενη γενοκτονική επίθεση του κράτους του Ισραήλ. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε δομές και νοσοκομεία όπου φιλοξενούνται παλαιστίνιοι πρόσφυγες.

Στις 17 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη και εκδήλωση αλληλεγγύης στον προσφυγικό καταυλισμό Borj and Barajni, όπου η αντιπροσωπεία της ΕΔΟΝ θα μεταφέρει εκ μέρους των χιλιάδων μελών της Οργάνωσης την αλληλεγγύη της στον μαρτυρικό και ηρωικό παλαιστινιακό λαό και την ετοιμότητά μας να συνεχίσουμε ασταμάτητα τον αγώνα για την υπεράσπιση του.

Τέλος, στα πλαίσια της αποστολής αλληλεγγύης της ΕΔΟΝ, θα παραδοθεί το χρηματικό ποσό που μαζεύτηκε από την εκστρατεία του Παιδικού Κινήματος της Οργάνωσης, «Κάλαντα Αλληλεγγύης 2024». Τα φετινά «Κάλαντα Αλληλεγγύης», θα ενισχύσουν νοσοκομειακές δομές που περιθάλπουν παιδιά και θύματα των καθημερινών δολοφονικών επιθέσεων του Ισραήλ.

Η αποστολή αλληλεγγύης της ΕΔΟΝ, αποτελεί έμπρακτη διεθνιστική αλληλεγγύη η οποία ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της δράσης και της ύπαρξής μας. Η διαχρονική μας στήριξη και αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό, τώρα είναι ίσως πιο αναγκαία από ποτέ.

 

Γραφείο Διεθνών Σχέσεων
Κ.Σ. ΕΔΟΝ
15 Φεβρουαρίου 2024

© 2024 EDON. All Rights Reserved.