Η ΕΔΟΝ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην αντιπολεμική εκδήλωση του ΠΣΕ

Το Κ.Σ. της ΕΔΟΝ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην αντιπολεμική εκδήλωση του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης – ΠΣΕ, την Παρασκευή η ώρα 18:30 στην Πλατεία Ελευθερίας.

Είναι καθήκον κάθε νέας και νέου, να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό, να καταδικάσει τις δολοφονίες αμάχων, να ζητήσει άμεσο τερματισμό του μακελειού στη Γάζα.

Οι σχεδιασμοί του κράτους του Ισραήλ για ισοπέδωση της Γάζας, κλιμακώνουν την επιθετικότητα απέναντι στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό, αποτελούν κορύφωση της πολιτικής εθνοκάθαρσης απέναντι στους Παλαιστινίους και δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να βαφτιστούν ως προσπάθεια υπεράσπισης των πολιτών του.

Οι καταδικαστέες επιθέσεις της Χαμάς απέναντι σε άμαχους Ισραηλινούς δεν μπορούν, ούτε να δικαιολογήσουν το μακελειό που συντελείται στην Γάζα, ούτε να ξεπλύνουν τις δεκαετίες επίθεσης, αποκλεισμού, βίας, κατοχής, εποικισμού και καταπάτησης κάθε έννοιας ανθρώπινης αξιοπρέπειας του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος του Ισραήλ.

Η κλιμάκωση της επιθετικότητας, έχει οξύνει σε πολύ επικίνδυνο σημείο την κατάσταση στην Μέση Ανατολή, με τον κίνδυνο μιας γενικευμένης σύγκρουσης να είναι πολύ ορατός, επιφυλάσσοντας καταστροφικές συνέπειες για τους λαούς της περιοχής, εάν αυτός επαληθευτεί.

Η ΕΔΟΝ ήταν, είναι και θα παραμείνει πιστή στις αρχές του διεθνισμού, της διεθνιστικής αλληλεγγύης και του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα.

Απαιτούμε άμεσα τον τερματισμό του μακελειού στην Γάζα.

Απαιτούμε άμεσα η διεθνής κοινότητα να εγκαταλείψει την πολιτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών, καταδικάζοντας την κατοχή των Παλαιστινιακών εδαφών.

Στεκόμαστε δίπλα στις φιλειρηνικές δυνάμεις του Ισραήλ και της Μέσης Ανατολής ευρύτερα, στηρίζοντας την λύση δύο κρατών και την εγκαθίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα της 4ης Ιουνίου του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Δίπλα στους Λαούς του Κόσμου, για ειρήνη και ελευθερία

 

Γραφείο Τύπου
Κ.Σ. ΕΔΟΝ
17/10/2023

© 2024 EDON. All Rights Reserved.